Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Najava: Nadbiskupijski križni put mladih u Rami

Krizni put NCM web KopirajPosljednih nekoliko godina, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. organizirao je Dekanatski križni put u dekanatima Vrhbosanske nadbiskupije. Ove godine na prijedlog Vijeća za mlade Vrhbosanske nadbiskupije u vremenu korizme i priprave za Uskrs Centar za mlade organizira Nadbiskupijski križni put mladih.

Nadbiskupijski križni put će se održati 06. travnja 2019. godine u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Rami – Šćit pod geslom S mladima donijeti Evanđelje svima. Križni put će biti oblik priprave za predstojeći najveći kršćanski blagdan Uskrs.
Predviđeno je da se mladi na Šćitu okupe u subotu, 06. travnja do 10:30 sati. Procesija i pobožnost Križnog puta započet će u 11:00 sati ispred Etnografskog muzeja Franjevačkog samostana u Rami te će se procesija kretati kroz obližnje šumsko područje oko samostana. Križni put završava euharistijskim slavljem koje će predvoditi pomoćni biskup vrhbosanski, mons. dr. Pero Sudar, u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u 12 sati.
Nakon procesije Križnog puta, euharistijskog slavlja i ručka, mladima će biti pružena prilika za obilazak etnografskog muzeja. U neslužbenom dijelu programa koji će uslijediti nakon toga imat će priliku za obilazak Ramskog jezera i područja oko samostana, te za druženje i upoznavanje.

kuca mira rama scit prozor 05
Etno skupina Čuvarice iz Rame animirat će pjevanje mise i postaja Križnog puta, a mladi iz svih dekanata bit će zaduženi za čitanja tekstova postaja Križnog puta, te za nošenje križa tijekom procesije. Prijevoz iz svojih župnih zajednica do Rame organiziraju župe/župnici, a Centar za mlade snosit će troškove ručka i preostale troškove organizacije.

Molimo Vas da se ukoliko ste u mogućnosti uključite u ovu korizmenu pobožnost za mlade, dolaskom, ali i uključivanjem mladih iz svojih župa u gore navedene aktivnosti, čitanja i nošenje križa, kako bismo imali predstavnike svih dekanata.
Sve eventualne upite te potvrdu dolaska možete uputiti na broj telefona +387 33 788 225 ili na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Odgovorna osoba je Valentina Gluvić, koordinatorica.

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Veljača 2020
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE