Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Održana radionica Nasilje među vršnjacima za mlade u Orašju

RAD ODZAKU četvrtak, 21. ožujka, održana je druga radionica u sklopu projekta Prevencija ovisnosti kod mladih- Klik za zdravlje na temu nasilja među vršnjacima. Djelatnica Regionalnog ureda Centra za mlade Ivan Pavao II. u Posavini, Amanda Đogaš, realizirala je spomenutu radionicu za prve razrede Srednje Strukovne škole u Orašju. 

U sklopu druge radionice, učenicima se nastoji približiti pojam nasilja općenito, te reći nešto o oblicima i uzrocima nasilja, internet i mobilnom nasilju te o prevenciji protiv nasilja. Kroz poučan video koji na zanimljiv način prikazuje što je nasilje zapravo, učenicima se približila slika nasilja te što ono može prouzrokovati. Sudionici su imali zadatak da nabroje i zapišu što više ponašanja jednih prema drugima zbog kojih bi njihov razred i škola postali grozno mjesto, te koji su oblici ponašanja poželjni da bi svi učenici razred mogli doživjeti kao sretno i važno mjesto. Veoma voljno pristupili su radnom zadatku i uspješno ga odradili. Kao zaključak radionice, poslušali su pjesmu Ne rugaj se, koja se učenicima posebno svidjela.

Hvala profesorici Gabrijeli Miličević na suradnji, a cijelom timu škole na gostoprimstvu.

Amanda Đogaš

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2019
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE