Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Dekanatski križni put mladih na Stupu

stup krizni put mladih sa dekanata4Već šestu godinu za redom, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II., župa Uznesenja Blažene Djevice Marije i Katolički školski centar Sveti Josip zajedno organiziraju pobožnost križnog puta mladih Sarajevskog dekanata.

Križni put predvodio je vlč. Dražen Kustura, svećenik Vrhbosanske nadbiskupije na postdiplomskom studiju komunikologije u Rimu i nekadašnji stupski župni vikar, uz sudjelovanje župnika vlč. Miroslava Ćavara i preč. Mladena Kalfića, kancelara Vrhbosanske nadbiskupije.
Pobožnost je započela u popodnevnim satima ispred vanjskog oltara u župnom dvorištu na Stupu, odakle je povorka krenula na oko 10 kilometara dugo hodočašće kroz sarajevska naselja: Stup, Bare, Doglode, Otes i Aziće. Kroz 14 postaja Križnog puta razmišljali su o posljednjim satima Isusova života. Kao pojedine postaje poslužila su dvorišta župljana koji su na nekoliko mjesta pripremili i okrjepu za hodočasnike.
S. Lidija Kalfić uredila je knjižicu s tekstom Križnog puta koji se molio kako bi svi sudionici mogli pratiti ovu pobožnost. Osim toga između pojedinih postaja vjernici su molili krunicu.
Vrhunac dana bilo je slavljenje sv. mise u samostanskoj crkvi sestara karmelićanki u Azićima koju je predslavio kancelar Kalfić uz koncelebraciju župnika Ćavara. Nakon naviještene Muke predvoditelj je u prigodnoj propovijedi progovorio o otajstvu koje se taj dan slavi te je poručio: „Krist nam je preko svoga križa pokazao koliko nas voli, a preko naših križeva uči nas ljubiti druge.“

stup krizni put mladih sa dekanata3
Ovaj Dekanatski križni put mladih poslužio je kao izvrsna duhovna priprava za događaje u Velikom tjednu. Ne samo da su hodočasnici pobožno sudjelovali u ovoj pobožnosti, nego je veliki broj njih pristupio i sakramentu pomirenja. Raduje činjenica da još uvijek postoje mladi koji se ne stide javno svjedočiti svoju vjeru, ali i stariji koji su spremni na ovaj način hodočastiti i tako prinijeti svoju žrtvu Spasitelju.

K.T.

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2019
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE