Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Koračajmo zajedno: Suradnja s Mrežom mladih Islamske zajednice u Bihaću i Jajcu

Koracajmo zajedno bihac jajceU Bihaću i Jajcu, 13. i 14. travnja 2019. godine, održane su radionice u sklopu međureligijskog i interetničkog projekta Koračajmo zajedno, koji realizira Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. u suradnji s Pravoslavnim centrom za mlade Sveti Petar Sarajevski u Istočnom Sarajevu i Fakultetom islamskih nauka u Sarajevu.

Radionice su vodili vršnjački edukatori iz tima Koračajmo zajedno Stefan Terzić i Damir Šarac.
U subotu, 13. travnja, su vršnjački edukatori, u suradnji s Mrežom mladih Islamske zajednice Bihać, održali radionicu Upoznavanje vjerskih običaja. Na početku su edukatori pozdravili prisutne mlade, a potom su se mladi upoznali s osnovnim pravoslavnim i katoličkim običajima. Kroz ovu radionicu su mladi zaključili da nas mnogo više toga spaja nego što nas razdvaja.
U nedjelju, 14. travnja, su vršnjački edukatori, u suradnji s mladima Islamske zajednice u Jajcu, održali radionicu pod nazivom Ti si ti, ja sam ja gdje su sa sudionicima razgovarali o predrasudama i stereotipima. Pored teme o kojoj se razgovaralo edukatori su imali priliku upoznati mlade u Jajcu s radom NCM-a i projektom Koračajmo zajedno. Kroz radionicu su došli do zaključka da često imamo negativne predrasude o drugim i drugačijim te da treba pružiti priliku drugima kroz komunikaciju i upoznavanje, kako bismo nadišli predrasude te uvidjeli ljepotu različitosti.
NCM „Ivan Pavao II.“ se zahvaljuje Mreži mladih Islamske zajednice Bihać i mladima Islamske zajednice u Jajcu na suradnji i druženju, te se radujemo novom susretu.
Damir Šarac

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2019
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE