Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Klik za zdravlje u Orašju: Štetni utjecaj nargile kao moderne ovisnosti

radionica odzakDanas je u suradnji sa Srednjom strukovnom školom Orašje održana i treća radionica projekta Klik za zdravlje koju realizira Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II.
Učenici su slušali predavanje o ovisnostima općenito i konkretno o nargili kao drogi današnjeg vremena. Govorili smo o štetnosti nargile, kancerogenim supstancama koje se unose u organizam konzumiranjem nargile i duhanskih proizvoda, te opasnosti koje nas pogađaju redovitim uzimanjem ovih sredstava. Mladi su bili zainteresirani za temu i aktivno sudjelovali u radionici, budući da je nargila nešto s čime se i oni svakodnevno susreću u okolnim shisha barovima.

Njihov zadatak u sklopu ove teme bio je na figuri ljudskog tijela označiti dijelove tijela/organe koji stradaju redovitim konzumiranjem nargile. Zatim su papir s figurom ljudskog tijela pocijepali na 4 dijela, nakon čega su dijelove ponovno zalijepili trakom. Cilj ove vježbe bio je taj da uoče sličnost između pocijepanog papira i osobe ovisne u ovom slučaju o nargili. Čak i nakon liječenja čovjek nikad neće biti onakav kao što je bio prije nego je podlegao ovisnosti, kao što ni pocijepani papir nikad neće biti u potpunosti vraćen u prvobitan položaj prije cijepanja.

Na kraju radionice odigrali smo kratak kviz na kojem su učenici pokazali veliko znanje o današnjoj temi. Zahvaljujemo Srednjoj strukovnoj školi u Orašju, a ujedno i profesorici Gabrijeli Miličević-Mikić na suradnji i gostoprimstvu.

Amanda Đogaš

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE