Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

POZIV NA PRIJAVU ZA MINI VOLONTERSKE/ MEDIJSKE AKCIJE

Poziv slika 2Budući da Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. već nekoliko godina uspješno realizira projekt Škole volonterizma, u ovoj projektnoj godini, 17. svibnja upućuje poziv mladima na prijavu za mini volonterske i/ili medijske akcije.

Mladi koji se žele prijaviti na ovaj natječaj, a ne znaju što u svojim župnim, lokalnim zajednicama realizirati, Centar za mlade predlaže nekoliko volonterskih akcija, a to su: akcija prikupljanja knjiga, darivanja krvi, čišćenje i uređenje parkova, životnih prostora, uređenje župe, škole, akcije u staračkim domovima, pravljenje kućica za ptice, šetnja s manje pokretnim korisnicima staračkim domova, posjeta dječjim bolničkim odjeljenjima, rekreativno trčanje + čišćenje dionice kojom mladi trče, druženje mladih i njihovih roditelja uz društvene igrice.

Budući da je ove godine kroz projekt ostvarena suradnja s Medijskim centrom Vrhbosanske nadbiskupije, osim volonterskih akcija, mladi mogu prijaviti i medijske akcije, kao npr: raditi na pokretanju školskog ili župnog listića, ili barem kreiranja školskog panoa na kojemu će učenici lijepiti vijesti i fotografije s nekih njihovih događaja. Također, raditi na objavljivanju vijesti i fotografija učenika s ekskurzija, izleta, dolazak u Redakciju Katoličkog tjednika i uvid u stvaranje novine, zatim akcija „biti novinar jedan dan“, organizirati intenzivni tečaj fotografije, s mladima ako je izvodivo organizirati zajedničko snimanje reportaže i sl.

Sve prijavljene akcije moraju biti realizirane do 11. listopada.
Za svaku akciju koja zadovolji kriterij na ovom natječaju predviđen je iznos od 500,00 do 1 000,00 KM.

Kako se prijaviti?
Mladi iz škola ili župa koji su zainteresirani realizirati mini volontersku/ medijsku akciju trebaju ispuniti prijavni obrazac te uz prijavni obrazac koji se nalazi ovdje, priložiti i
- potvrdu odgovorne osobe (npr. župnika, nastavnika, profesora);
- prijedlog termina realizacije akcije
- plan aktivnosti i potrepština/ potrošnje (ukoliko skupina ima svoju ideju);

Navedene dokumente potrebno je dostaviti poštom i u elektronskoj formi do 7. lipnja na e-maail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. te na poštansku adresu: Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“, Gatačka 18, 71000 Sarajevo, BiH s naglaskom „Za volonterske i medijske akcije".

Dodatne informacije možete dobiti pozivom na broj 033/ 766 225. Kontakt osoba: Josip Milanović.

Josip Milanović

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE