Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Projekt "Koračajmo zajedno" predstavljen na proslavi 70 godina postojanja ekumenske mreže Church and Peace

IMG 1723 KopirajU razdoblju od 17. do 19. svibnja 2019. godine, djelatnica Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II, Nadežda Mojsilović, nazočila je ovogodišnjoj Skupštini Church and Peace-a u Berlinu, ekumenske mreže čiji su članovi diljem Europe već 70 godina angažirani u aktivnom mirovnom radu, ujedinjeni u duhovnom i političkom nastojanju da nasljeduju Isusovo nenasilje.

U okviru Skupštine u subotu 18. svibnja 2019. proslavljena je godišnjica u reformacijskoj Crkvi Moabit, gdje je o međureligijskom projektu Koračajmo zajedno te o izazovima u izgradnji mira za Crkve i mlade u Bosni i Hercegovini govorila koordinatorica na projektu Nadežda Mojsilović. Osim prezentacije, članovi mreže su u nedjelju, 19. svibnja, imali prliliku na radionici na temu međureligijskog dijaloga više čuti o međusobnoj suradnji i aktivnostima mladih različitih vjeroispovijesti u BiH.
Mreža Church and Peace je nastala iz dijaloga mirovnih Crkava nakon II svjetskog rata 1949. godine. Church and Peace okuplja kršćanske vjerske i religiozne životne zajednice, obrazovne ustanove, mirovne organizacije i udruge iz cijele Evrope, koje svojim članovima nude mjesto susretanja, form za dijalog, prostor za razmišljanje i djeluju kao katalizator zajedničkih projekata.

IMG 1734 Kopiraj

N.M. 

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE