Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Klik za zdravlje: Radionica o Nargili za učenike KŠC-a u Zenici

Nargila radionica ZenicaU srijedu, 23. svibnja, u prostorijama Katoličkog školskog centra Sveti Pavao u Zenici, održana je treća radionica projekta Prevencija ovisnosti kod mladih - Klik za zdravlje, koja nosi naziv Moderne ovisnosti - Nargila.

Radionicu su održali vršnjački edukatori Tamara Bakula i Tomislav Barišić, a realizirana je u dva odijeljenja 6. razreda, za 40 učenika.
Učenici su, tom prilikom, pokazali predznanje o nargili i njezinom utjecaju na zdravlje čovjeka te su tijekom radionice više naučili o ovom poroku.
Njihovim aktivnim sudjelovanjem i prikladnim praktičnim radom dočarano im je što je općenito ovisnost, kako ona djeluje na čovjeka i konkretno što izaziva nargila i na koji način. Nakon uvodnog informativnog dijela, učenici su imali zadatak na obris ljudske figure zabilježiti sve one dijelove ljudskoga tijela koji su pogođeni i zaraženi konzumiranjem nargile, a nakon toga isjeckati isti papir na komadiće i pokušati ga sastaviti. Pouka ovoga grupnoga zadatka je uvidjeti kako naše tijelo nikada ne može biti isto, tj. jednako zdravo, prije i poslije konzumiranja neke štetne tvari.
Veilko predznanje koje su pokazali osnažili je važnost ovoga projekta jer su sami iskazali zabrinutost i strah za jedan ovakav moderni trent. Te na taj način izgradili vlastite stavove o konzumiranju ovakvih stvari.
Zahvaljujemo se osoblju KŠC Sv. Pavao.
Tamara Bakula

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE