Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Kako mogu naći vremena za molitvu? Gdje je Bog u svakodnevnom životu?

Kako naci vremena za molitvu RemeryMnogo toga događa ti se u životu. Razne važne stvari čine te zauzetim. Najvažnija stvar u vezi s molitvom jest odvojiti vrijeme za nju. To može biti žrtva zato što vrijeme koje iskoristiš za molitvu ne možeš iskoristiti za nešto drugo.

Ako to promotrimo iz drugog kuta, zapravo je prilično čudno da može biti tako teško odvojiti nešto vremena za molitvu. Ako se moliš 10 minuta na dan, to je mali dio onih 1440 minuta koje imaš na raspolaganju svaka 24 sata. Razmisli kako olako svaki dan provedeš pola sata, primjerice, na internetu. Zbog toga moraš odrediti što je doista važno u tvom životu. Je li to mir i tišina, tvoji prijatelji, ispiti, karijera? Koje mjesto želiš da Bog zauzima u tvom životu? Važno je misliti o prioritetima. Bez obzira na to koliko tvoje dnevne obveze bile važne, kratko vrijeme koje potpuno posvetiš Bogu najbolje je provedeno vrijeme. Vjeruj da Bog može učiniti sve.
Ako odvojiš vrijeme za Boga u molitvi i predano radiš, možeš biti siguran da će se Bog pobrinuti da dovršiš ono što treba dovršiti. Razmisli, molitva je dobra čak i za tvoju karijeru. Zato je sv. Majka Terezija govorila svojim sestrama da se trebaju moliti dulje nego obično u dane kad imaju više posla. Ako imaš mnogo posla, onda ti također treba dodatna pomoć i milost od Boga.
Svrha je kršćanske molitve biti s Bogom. To se jako razlikuje od raznih ciljeva budističke meditacije ili hinduističke joge, koja se može prakticirati s vjerom u Boga ili bez nje. Mi se kao kršćani obraćamo Bogu u molitvi kako bismo imali osoban odnos s njim. U tome nam može pomoći razmatranje nad biblijskim tekstom, slikom, ili tekstom crkvenih otaca ili pak drugih svetaca.
Molitvom razvijaš osobni odnos s Isusom. Molitva poboljšava tvoje razumijevanje onoga što je on učinio da te pomiri s Bogom te onoga što upravo čini u tvom životu. Bolje razumijevanje Boga i sebe samoga počinje time da pronađeš vrijeme potrebno za molitvu. Bog će učiniti ostalo. On ti čak pomaže da se moliš: „Tako i Duh potpomaže našu nemoć. Doista ne znamo što da molimo kako valja, ali se sam Duh za nas zauzima neizrecivim uzdasima“ (Rim 8,26).

Prema knjizi: Tvitanje s Bogom, Michel Remery

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Kolovoz 2020
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE