IZDVOJENO
Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Renovabis omogućuje susret Istoka i Zapada

Renovabis strr
Na nedjelju Duhova, 9. lipnja, održana je 27. akcija prikupljanja sredstava koju organizira njemačka karitativna organizacija katoličke crkve u Njemačkoj, Renovabis, pod nazivom "Učenje je život". Akcija je završena međunarodnim susretom mladih, te euharistijskim slavljem u župi Svete Obitelji u Kamenu (pokrajina Westphalia). Renovabis je organizirao prikupljanje sredstava u svim katoličkim župama u Njemačkoj za pomoć projektima u središnjoj, istočnoj i jugoistočnoj Europi.
 
U župi Kamen, u biskupiji Paderborn, smješten je međunarodni centar za pastoral mladih, s posebnim naglaskom na suradnju s istočnom i jugoistočnom Europom, gdje je ujedno i nastala inicijativa "go4peace" koja danas ima mrežu od nekoliko zemalja, već 20 godina. Volonterska godina ili međunarodni ljetni kamp go4peace najbolji su primjeri kampanje "Učenje je život". 
Prof. dr. Šimo Maršić, koji je predvodio sveto misno slavlje, u svojoj propovijedi je naglasio kako mnogi mladi, iz različitih zemalja u Europi, koji sudjeluju u kampu go4peace, žele učiti. Neki od njih dolaze u BiH na godinu dana, dok neki mladi iz BiH odlaze u druge zemlje. Svi se vraćaju kući bogatiji za jedno novo iskustvo. „Mladi mnogo nauče u našim partnerskim zemljama što je jako važno za njihovu budućnost i osobni život“, rekao je Maršić. 
 Renovabis str
Pored diskusija, posjeta školama, te osobnih susreta partnera i donatora u Dortmundu i u Kamenu, poseban dio događaja bio je program održan u subotu gdje su mladi imali priliku podijeliti različita iskustva. Program ispunjen video klipovima, intervjuima i plesom pripremio je vlč. Meinolf Wacker okupivši mlade iz Albanije, BiH, Češke, Slovenije, Litvanije, Poljske i Njemačke. Zajedno s dr. Maršićem i vlč. Ilijom Orkićem, u ovom programu je sudjelovala i djelatnica Centra za mlade Minja Todorović koja je podijelila iskustva rada s mladima. "Direktni susret ljudi s istoka i zapada ostaje najvažnije sredstvo za nadilaženje stereotipa i predrasuda, kao i podjela u Europi", rekao je direktor Renovabisa dr. Christian Hartl
 
Minja Todorović
 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Studeni 2020
P U S Č P S N
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE