Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Najava: Interetnički kamp za mlade - "Gradimo mostove"

najava interetnickikamp 1Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. u suradnji s Pravoslavnim centrom za mlade Sveti Petar Sarajevski i studentima Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, u sklopu projekta Koračajmo zajedno, organizira međureligijski i interetnički kamp za mlade, koji će se održati od 23. do 29. lipnja 2019. godine, u Mostaru, u prostorijama Duhovnog centra Emaus, pod geslom Gradimo mostove.

Cilj kampa je potaknuti mlade triju većinskih vjeroispovijesti da otkrivaju potencijale vlastite zemlje kroz međusobno upoznavanje te upoznavanje prirodnog i kulturnog bogatstva Bosne i Hercegovine, kako bi zajedno bili nositelji promjena te doprinijeli izgradnji kulture mira i suživota. Kamp će okupiti 55 srednjoškolaca iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine, koji će pod vodstvom vršnjačkih edukatora projekta Koračajmo zajedno, imati priliku, kroz grupni i individualni rad, učiti o važnosti suradnje kako bi se dostigao cilj od kolektivne važnosti te o ulozi svakog pojedinca u izgradnji mira u Bosni i Hercegovini.
najava interetnickikamp 1Kroz predavanja iskusnih predavača, također će moći učiti o prirodnim i kulturnim potencijalima Bosne i Hercegovine, kao zajedničkom bogatstvu koje čeka na ruke mladih kako bi moglo poslati poruku svijetu da je ova zemlja unikatna i vrijedna divljenja.
U susretu s vjerskim službenicima i posjetu vjerskim objektima u Mostaru, mladi će imati priliku učiti o vjerskim obredima, tradiciji i običajima naroda u Bosni i Hercegovini te otkrivati bogatstvo različitosti. Program kampa će uključiti i upoznavanje ljepota Hercegovine, te će sudionici moći posjetiti jedan od najljepših prirodnih spomenika u Bosni i Hercegovini – vodopad Kravice, Počitelj, Međugorje, vrelo Bune, Stolac i nekropolu stećaka Radimlja kod Stoca.
Kako se kroz kamp želi staviti naglasak i na važnost razvoja socijalne dimenzije kod mlade osobe, važan dio programa kampa bit će posvećen sudjelovanju u kreativnim radionicama Udruge roditelja djece s posebnim potrebama Vedri osmijeh u Mostaru.
najava interetnickikamp 2Program kampa bit će prožet i zabavno-edukativnim sadržajem. Stoga će mladi imati priliku doživjeti druženje uz logorsku vatru, filmsko večer, timske igre te sudjelovati u sportsko – edukativnim radionicama i drugim rekreativnim aktivnostima.

Bogatim sedmodnevnim programom, želja je pružiti mladima poticaj da grade mostove, a ne zidove u Bosni i Hercegovini, kako je i sam papa Franjo pozvao mlade tijekom svog posjeta Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih "Ivan Pavao II.", u lipnju 2015. godine. Četiri godine kasnije, Centar za mlade i dalje, u suradnji s partnerima, kroz brojne aktivnosti nastoji biti oslonac mladima u prepoznavanju uloge u bosanskohercegovačkom društvu te otkrivanju vlastite snage u kreiranju kvalitetnijeg ozračja u Bosni i Hercegovini.

M.Puljić

 

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Listopad 2019
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE