Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Volonteri Regionalnog ureda u Travniku sudjelovali na Erasmus+ programu u Austriji

Klagenfurt 2019 3Učenici Katoličkog školskog centra Petar Barbarić Travniku i volonteri pri Regionalnom uredu NCM Ivan Pavao II. u Travniku proveli su deset dana na međunarodnom Erasmus+ programu koji se održao u Sankt Primusu i Klagenfurtu od 23. lipnja do 2. srpnja 2019. godine. Međunarodni program pod nazivom #seeTheHuman okupio je mlade iz osam zemalja, a s devet učenica naša zemlja imala je najviše predstavnika na ovogodišnjem programu.

U pratnji voditelja projekata Centra Alena Gudala i psihologinje Klaudije Ribić, učenici su tijekom deset dana bili dio velikog tima, a osim Bosne i Hercegovine program je ugostio i mlade iz Portugala, Češke, Mađarske, Austrije, Slovenije, Hrvatske i Srbije. Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II., preko svog Regionalnog ureda pri KŠC-u, partner je projekta iz Bosne i Hercegovine.

Klagenfurt 2019 2Temeljni cilj projekta jeste ukazati mladima na opasnosti koje stvara radikalizam, predrasude i mržnja koja je utemeljena na rasnoj, vjerskoj, kulturološkoj, ideološkoj i drugim osnovama. Upravo je zbog toga program okupio mlade iz različitih dijelova Europe kako bi mladi uvidjeli koliko su zapravo slični vršnjacima koji dolaze iz drugih dijelova Staroga kontinenta. Naši učenici su već tijekom travnja i svibnja počeli s pripremama za ovaj veliki projekt. Tako su naši mladi pripremili prezentaciju o predrasudama i mržnji u našem društvu, ali su također kroz ovu aktivnost ponudili rješenje za ove izazove. Tu su se mladi iz drugih zemalja upoznali s aktivnostima u našem Centru i projektima koje naši mladi implementiraju sa svojim voditeljima kroz aktivnosti izvan škole.

Klagenfurt 2019 1Osim toga, naši učenici su pripremili "Bosanskohercegovačku Olimpijadu" koja je donijela mnogo smijeha, trčanja i radosti vršnjacima iz drugih zemalja. Ova izuzetno vesela aktivnost najviše je obradovala tim mladih iz Slovenije budući da su u konačnom poretku imali najviše bodova što im je donijelo mnogo darova iz Bosne i Hercegovine. U narednim danima mladi su posjetili znamenitosti Klagenfurta, proveli su dan na planini, a izuzetno toplo vrijeme je bila odlična prilika za više posjeta prelijepim austrijskim jezerima. Također, mladi su animirali program koji je pripremljen za stare i nemoćne osobe u blizini Sankt Primusa.

Klagenfurt 2019 4Prije samoga odlaska mladima su dodijeljeni Youth Pass-ovi, odnosno certifikati Erasmus+ programa o sudjelovanju na ovom značajnom programu.

Zahvaljujemo se našim učenicima na odličnom predstavljanju naše zemlje. Pripreme za sljedeći projekt su već u tijeku!

Alen Gudalo

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Listopad 2019
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE