Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Mladi iz Lug Brankovića pripremaju se za jubilarni SHKM u Vukovaru

mladiU okviru priprema za odlazak na Susret hrvatske katoličke mladeži u Vukovar,
u župi sv. Ivana Krstitelja u Lug Brankovićima kod Žepča svakog četvrtka se organiziraju kateheze za mlade. Voditelji kateheza su đakon vlč. Ante Vrhovac i s. Marinela Zeko.

Prva održana kateheza „Milosrđe Božje i naše“ bila je prigoda da se još jednom podsjetimo na Godinu Milosrđa, te da se svakodnevno pitamo Tko je moj bližnji? Svaki čovjek je naš bližnji i svakome tko se nađe na našem životnom putu možemo i trebamo pomoći.

Na drugoj našoj katehezi razmišljali smo o temi „Strahovi i nade čovječanstva“. Mladi su svoja iskustva iznosili usmeno i pismeno. Kroz radionice, sudionici su imali mogućnost razmišljanja i definiranja koji su to strahovi današnjeg suvremenog doba. Nažalost, mladi su prepoznali mnogo strahova današnjeg čovječanstva. No, ohrabruje nas da nije sve tako pesimistično,te su mladi tijekom razgovora u skupinama donosili svoja rješenja, ali prepoznavali i dobra današnjice.

Svaki naš susret temelji se na Riječi Božjoj koja je ključ i rješenje svih strahova i naših nadanja. Snažna misao iz Pavlove poslanice koju su mladi izdvojili i urezali u svoje srce, a koja je nada današnjice i budućnosti, jest: Ako je Bog za nas, tko će protiv nas (Rim 8, 31).

Molimo neka tako i bude.

s. Marinela Zeko

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Siječanj 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE