IZDVOJENO
Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Male stvari nas čine sretnima

profimedia 0130739282Dječak je sanjao kada odraste da će biti bogat i da će svoju sigurnost imati u materijalnim stvarima. Maštao je da će obići svijet i uživati u ovozemaljskom životu. Kada je odrastao njegov san se nije ostvario jer se zaposlio u jednom poduzeću gdje je radio fizičke poslove za minimalac. Poslodavac ga je ponižavao, njegova plaća nije bila dovoljna da si osigura ušteđevinu i da nešto u životu stekne. Kod kuće nije imao podršku od svojih roditelja i bližnjih pa ga je životna situacija bacila u očaj. Radi razočarenja njegov život je počeo tonuti. Osjećaj odbačenosti, nezadovoljstvo, osamljenost su mu stvarali tugu u srcu.

Jednom slučajno dok je prolazio pored crkve osjetio je potrebu da uđe da se pomoli. Crkva je bila prazna pa je sjeo u klupu i pogled mu je bio usmjeren prema tabernakulu. Dok je molio čuo je unutarnji glas: ”Kristova riječ neka prebiva u vama obilato“ (Kološanima 3,16).
Otvorio je srce za Božju riječ koja mu je bacila sjeme za krjepostan život. Život mu se promijenio, potražio je svećenika i ispovjedio se i krenuo svaki dan na Svetu Misu. Bog je napravio zahvat u njegovom životu pa je počeo tražiti zadovoljstvo u malim stvarima. Shvatio je da male stvari mogu učiniti čovjeka sretnim i ispunjenim. Počeo se radovati životu i svim ljudima koje mu je Bog stavio na put. Radovao se i biljkama, drveću, životinjama koje je Bog stvorio. Kada je otvorio svoju Bibliju pročitao je ovo “Spoznadoh: Ništa bolje nema za njih nego da se vesele i uživaju u životu” (Propovjednik 3,12). Shvatio je da u svakom trenutku svoga života postoji vrijeme i bezbroj razloga da se radujemo i da činimo bližnjima dobro. Zato radujte se u Gospodinu i neka vas prati Božji blagoslov!

Nepoznat autor

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Veljača 2020
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE