Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Drugi dan kampa Friedensgrund BiH obilježilo upoznavanje s pravoslavnim običajima

crkva teslicU nedjelju 14. srpnja drugi dan kampa Friedensgrund, obilježio je posjet Tesliću i hramu Svete Trojice gdje su sudionici kampa bili nazočni na pravoslavnoj liturgiji. Po završetku bogosluženja, mladi su se okupili u parohijskom domu, gdje ih je pozdravio đakon Tadija Nikčević. Đakon Tadija je mladim predstavio hram, te njegove karakteristike i važnost za grad Teslić.

Po povratku u kamp uslijedile su radionice na tri različite teme u kojima su sudionica sudjelovali podijeljeni u tri grupe. Na radionicama koje su vodile vršnjačke edukatorice Sunčica Đukanović, Anđela Paleksić i Deana Relatić, s mladima se razgovaralo o komunikaciji i prevazilaženju sukoba, razvoj empatije i osvještavanje postupaka koji su u osnovi pozitivnih poruka.
dvoristeU večernjim satima, mladi su učili pjesme u duhu Taize-a, a tijekom večere imali su priliku vidjeti kakvi su običaji kod pravoslavnog naroda u Bosni i Hercegovini prilikom proslavljanja Krsne slave. Mladi pravoslavne vjere su predstavili zanimljive običaje i hranu koja se tom prilikom priprema.
U nastavku programa, mladi su uživali u filmskoj večeri, a kao i prethodni dan, još jedno veče u kampu završeno je molitvom u duhu Taize-a.

slika radionica

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Siječanj 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE