Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Treći dan kampa Friedensgrund u duhu sporta i volonterizma

sport 1U ponedjeljak 15. srpnja završio je još jedan dan na kampu Friedensgrund BiH u Komušini. Poseban utisak na sve sudionike tokom ovog dana, imale su volonterske akcije koje su organizirane u jutarnjim satima.

Podijeljini u grupe, zajedno sa vršnjačkim edukatorima, mladi na kampu su tokom volonterskih akcija posjetili tri obitelji u Komušini. Kamperi su tokom posjete, imali priliku razgovarati sa starim osobama te im pomoći urediti dvorište, unutrašnjost kuća i uljepšati prostor u kojem svakodnevno borave. Cilj ovih akcija je bio dati priliku mladima da u timu osvjeste važnost pomaganja osobama koje su slabe i kojima je pomoć potrebna.
radne akcijePoslijepodnevni program obilježile su sportske igre i takmičenja. Sportski program vodio je djelatnik NCM Ivana Pavao II.Mario Tucaković, a mladi su uživali u igrama te su pokazali sportski duh i timski rad.
U večernjem satima, sudionici su nazočili na sv. Misi u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Komušini. Misu je predvodio vlč. Šimo Maršić, a tokom mise dvoje mladih su rekli svoja svjedočanstva o vjeri u Isusa. „U snu i na javi, zaštitnik je, Svevišnji me brani. U molitvi osjetim toplotu, zagrljaje istine u životu“ „Isus je moj najjači argument kada kažu da savršenstvo ne postoji. On je moja nada, moja najveća čežnja i ljubav, moj primjer kako da volim, kako da opraštam, kako da dijelim svaki svoj trenutak s Njim.“ Kazale su sudionice kampa.
slika katolicki obicajiNakon večere, prilikom koje su se upoznali sa uskrsnim običajima, mladi su razgovarali sa vlč. Šimom Maršićem i pravoslavnim svećenikom Mladenom Drobnjakom. Tokom ovog susreta sudionici su imali mnogo pitanja o pravoslavlju i katoličanstvu, različitim običajima i tradicijama ovih dvaju vjeroispovijesti.
vece1Molitvom u duhu Taize-a završen je treći dan kampa Friedensgrund BiH.

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Siječanj 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE