Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Friedensgrund BiH: Živjeti za ljubav

razgovor u grupiU srijedu 17. srpnja započeo je još jedan dan na kampu Friedensgrund BiH molitvom u duhu Taize-a, u kojima mladi pronalaze umirujuću duboku, tihu ljepotu kroz pjesme, istovremeno veoma lijepe i jednostavne.

Kroz prvi dio programa petog dana kampa, mladi su još jednom imali mogućnost pomoći lokalnom stanovništvu kroz volonterske akcije. Tako su podijeljeni u grupe posjetili obitelji, stara i iznemogla lica, kojima su uljepšali prostor u kojem borave i rade. Osim obiteljima u susjedstvu, jedna grupa sudionika je uređivala dvorište oko crkve u kojem borave u danima kampa.
5dan 2Drugi dio dana, mladi su sudjelovali u kreativnim radionicama, na kojima su pravili poklone koje će ponijeti kao uspomenu s kampa, dok je ostatak dana bio posvećen duhovnom sadržaju. Okupljeni zajedno s vlč. Šimom Maršićem i pravoslavnim svećenikom Mladenom Drobnjakom, mladi su slušali dijelove iz Biblije, te tumačenje o važnosti tišine, koja nam je ponekad svima potrebna, kako bismo u svojim mislima tragali za Bogom, posebno u svijetu u kakvom danas žive mladi, ispunjenom mnogim iskušenjima i borbama, te traženjem za vlastitim smislom života. Nakon uvoda koji su napravili svećenici, mladi su dobili mogućnost da svatko za sebe razmisli gdje se nalazi u odnosu prema sebi, drugima, članovima obitelji, prema Bogu, te da u tišini čuju Božji glas. Tišina je značajna radi susreta s Bogom kojoj ako se otvorimo možemo to i doživjeti, kazao je vlč. Šimo.
kreativne radioniceNa molitvi koja je uslijedila nakon ovog dijela, mladi su izrekli svoje molitve upućene Bogu, te zahvalili na svemu što su doživjeli na ovom kampu, na tome što mogu biti ono što jesu, bez obzira kojoj vjeri ili naciji pripadaju. Bog je ljubav, a živjeti za tu ljubav poruka je koju će mladi ponijeti sa sobom iz ovoga dana.
5 dan 5Prvi internacionalni kamp Friedensgrund organiziran je 2006. godine u Gučoj Gori s mladima iz cijele Europe, kada je organizator bila biskupija Hildesheim iz Njemačke. Trinaesti po redu ljetni kamp Friedensgrund BiH, organizira se od 2007. godine, a kamp okuplja mlade kršćane iz Bosne i Hercegovine kako bi u zajedno nadilazili predrasude i težili ka pomirenju i suživotu. Kamp je financijski podržan od strane Biskupije Hildesheim i Biskupije Limburg, a djelimično i od Privatne Fondacije iz Austrije.

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Rujan 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE