Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

NCM podržava volonterske i medijske akcije

Skola volonterizma izbor projekataU srijedu, 21. kolovoza u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., upriličen je sastanak prilikom kojega su odobreni pristigli projekti za medijske i volonterske akcije koji zadovoljavaju kriterije, u sklopu projekta Škola volonterizma.

Sastanku su nazočili Josip Milanović, koordinator projekta Škola volonterizma kojeg NCM provodi u suradnji s Medijskim centrom Vrhbosanske nadbsikupije (MCVN); Marijana Miketek, djelatnica NCM-a, te Josipa Prskalo, voditeljica tima MCVN-a koji je dio projektnog tima spomenutog projekta. Oni su također činili komisiju koja je nakon pomno pregledanih prijavnih obrazaca procijenila koji projekti su zadovoljili kriterije, te im odobrili tražena sredstava za provedbu volonterskih, odnosno medijskih akcija.

Za prvi ciklus odabrano je 20 akcija, te se i za drugi ciklus pozivaju zainteresirane škole i župe da apliciraju i tako prijave svoju medijsku ili volontersku akciju.

Među prijavljenim akcijama pristigle su brojne inovativne ideje mladih kroz koje žele, primjerice: poučiti učenike osnovama novinarstva, potaknuti da se više cijeni pisana riječ kao komunikacijsko sredstvo, učenike upoznati s postupkom tiskanja, medijski pratiti važne događaje za svoju školu/župu, organizirati multimedijalne večeri tijekom kojih bi se prezentiralo naučeno; urediti prostor za boravak djece i mladih iz župne zajednice koji bi ondje mogli kvalitetno provoditi vrijeme s vršnjacima; volontirati u staračkom domu kada bi se, uz druge aktivnosti, istraživalo tradicionalne pjesme i napjeve koje stari poznaju, bilježiti ih, te bi se učile tehnike pletenja, vezenja i heklanja, a sve to planira se popratiti audiovizualno... Ovo su samo neke od zanimljivih ideja koje su pristigle u sklopu aplikacija za natječaj.

Poziv za drugi ciklus je otvoren, a može se pronaći na linku.
Podsjećamo da sve prijavljene akcije moraju biti realizirane do 11. listopada 2019.
Za svaku akciju koja zadovolji kriterij na ovom natječaju predviđen je iznos od 500,00 do 1 000,00 KM.

Kako se prijaviti?
Mladi iz škola ili župa koji su zainteresirani realizirati mini volontersku/ medijsku akciju trebaju ispuniti prijavni obrazac te uz prijavni obrazac koji se nalazi ovdje, priložiti i
- potvrdu odgovorne osobe (npr. župnika, nastavnika, profesora);
- prijedlog termina realizacije akcije
- plan aktivnosti i potrepština/ potrošnje (ukoliko skupina ima svoju ideju);

Navedene dokumente potrebno je dostaviti poštom i u elektronskoj formi na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. te na poštansku adresu: Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“, Gatačka 18, 71000 Sarajevo, BiH s naglaskom „Za volonterske i medijske akcije".

Dodatne informacije možete dobiti pozivom na broj 033/ 766 225.
Kontakt osoba: Josip Milanović.

KT

 

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Kolovoz 2020
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE