Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Podgorica: Regional Capacity Building Training

RYCO capacity building 1U razdoblju od 11. do 15. rujna 2019. godine, u Podgorici je održan „Capacity Building Training“, za 45 predstavnika organizacija mladih i srednjih škola iz Srbije, Kosova, Makedonije, Albanije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, čije projekte će podržati RYCO (Regional Youth Cooperation Office), kroz drugi otvoreni poziv. Cilj treninga bio je osnažiti sudionike za realizaciju projektnih aktivnosti, te ih potaknuti na razumijevanje konteksta Zapadnog Balkana i RYCO principa.

Na samom početku treninga, nazočne su pozdravili ministar sporta i mladih Crne Gore Nikola Janović, voditeljica OSCE misije u Crnoj Gori Maryse Daviet, zamjenik generalnog sekretara RYCO-a Fatos Mustafa te voditelj RYCO lokalnog ureda u Crnoj Gori Edin Koljenović. Tijekom edukacije, sudionici su imali priliku produbiti znanja o ključnim konceptima za izgradnju bolje regije za mlade (pomirenje, aktivno građanstvo, interkulturalni dijalog i učenje) te istražiti kvalitativne principe u RYCO razmjenama mladih. Važan dio programa bila je i razmjena iskustava predstavnika organizacija za mlade te pronalazak novih mogućnosti za povećanje impacta projekata za mlade.

Ryco educationMeđu sudionicima, bila je i predstavnica Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., koji će kroz školsku/akademsku 2019./2020. godinu realizirati projekt Scroll down the region. Cilj ovog projekta je povezivanje mladih iz Bosne i Hercegovine, Albanije i Makedonije kroz interkulturalne razmjene te njihovo uključivanje u promociju ruralnog kulturnog nasljeđa navedenih zemalja putem online alata. Ovim projektom, želja je Centra za mlade doprinijeti kreiranju ozračja u kojemu će mladi nadilaziti nametnute predrasude, biti protagonisti očuvanja vlastite kulture i tradicije te postati promotori bogatstva različitosti regije Zapadnog Balkana.
Marija Puljić

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Svibanj 2020
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE