Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Učenici- budući novinari?

Tuzla zajednicka forkaU utorak 8. listopada učenici Katoličkog školskog centra sv. Franjo Tuzla, posjetili su prostorije Katoličkog tjednika pri Medijskom centru Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu.

Povod njihovog dolaska je sudjelovanje u medijskoj akciji Biti novinar jedan dan, u sklopu projekta Škola volonterizma kojeg provode Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. i Medijski centar Vrhbosanske nadbiskupije.

Po dolasku učenici su podijeljeni u tri skupine, gdje je prva bila zadužena za novinarski dio posla odnosno pisanje vijesti, davanje/ uzimanje izjave i čitanje teksta za video. Posao druge skupine bilo je snimanje kadrova i izjave, dok je treća skupina bilježila najbolje trenutke fotoaparatima.

tuzla radionicaKroz program akcije pružena im je prilika da se upoznaju s medijskim poslom u redakciji. Naučili su osnove praćenja događaja kroz tekst, fotografiju i snimanje.
Ovom prilikom učenici trećeg razreda Opće gimnazije također su posjetili i bitne znamenitosti grada Sarajeva s kojim ih je upoznao Antonio Topalović, animator instruktor Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II.

Više o samoj radionici i kako su svoje teorijsko znanje mladi iz Tuzle praktično primijenili, pogledajte na videu: https://www.youtube.com/watch?v=uGzA1UR54fs

KŠC Tuzla/ Katolički tjednik

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Srpanj 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE