Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Volonteri- snaga i potreba zajednice

Dan volontera JosipVolim volontirati jer to upotpunjuje moj život. Volim volontirati jer pomažemo ljudima kojima je potrebna pomoć, te se zbog toga osjećam bolje i sretnije! Volontiram jer su ovom svijetu potrebni volonteri!- dio je poruka koje se jučer krasile prostorije Importanne centra u Sarajevu u kojem je Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. obilježio Međunarodni dan volontera.

78391302 633641360708544 4969664095075696640 nProslava dana volontera održala se 5. prosinca i okupila je 70 volontera iz Osnovne škole Ivan Goran Kovačić iz Fojnice, Srednje strukovne škole Fojnica u Kiseljaku, Srednje škole Ivan Goran Kovačić iz Kiseljaka, te učenike Katoličkog školskog centra sv. Pavao iz Zenice i sv. Josip iz Sarajeva. Ovome velikom broju volontera pridružili su se i animatori, vršnjački edukatori Centra za mlade Ivan Pavao II., te nekoliko članova pokreta Vrijedni pažnje.

Na samom početku programa koji je započeo u prijepodnevnim satima nazočne volontere ali i posjetitelje Importanne Centra pozdravio je Josip Milanović, djelatnik Centra koji je ohrabrio mlade da i dalje nastave raditi dobre i korisne stvari za dobrobit zajednice, te da se ne umaraju čineći dobro. Kazao je kako je danas biti volonter težak, izazovan posao, ali kako svojim primjerima, talentima i sposobnosti mladima mogu svijet u kojem živimo učiniti ljepšim, što to rade kroz mnoge aktivnosti Centra.

Logo centraNakon pozdravnih riječi djelatnika, podijeljeni u skupine volonteri su uživali u bogatom programu povodom Međunarodnog dana volontera, ali i animirali građane grada Sarajeva da se uključe. Tako su u programu koji je trajao skoro pet sati, mladi sudjelovali u sportskim i animatorskim aktivnostima, uživali u koncertu Chellos on the stage, likovnoj i art terapiji koju su vodile članice EdusKreativusa, prezentaciji projekata i aktivnosti Centra za mlade, te proizvodima projekta Iuvenes Fructus. Važnost volonterskog rada i djelovanja volonteri su podijelili su građanima koji su prilazili štandu Centra za mlade kako bi se informirali o projektima i aktivnostima Centra, ali i načinom kako se mogu priključiti istom. Posebnost proslave svakako su bile i motivirajuće poruke koje su napisali i zakačili volonteri, ali i posjetitelji.

Volonterske porukeSvojim motivirajućim porukama pružili su podršku desetinama tisuća mladih iz cijele Bosne i Hercegovine kazavši kako je možda volonterski rad nedovoljno primijećen, ali itekako vrijedan i koristan, te kako svijet upravo oni, poklanjajući svoje dragocjeno vrijeme čine ljepšim.

Odjeveni u zelene volonterske majice, skupina volontera šetala je po Importanne Centru i tako upoznavala građane s programom, ali i postojanjem volontera u njihovoj lokalnoj zajednici. Međunarodni dan volontera pamtiti će i volonteri koji su imali zadatak biti na Info pultu Importanne Centra, te volonteri koji su u ulozi novinara izvještavali kako Centar za mlade Ivan Pavao II. obilježava Međunarodni dan volontera. Osim navedenih aktivnosti, mladi su se priključili i kampanji pod nazivom 5 do 12, pokreta Vrijedni pažnje čij je nositelj World Vision u Bosni i Hercegovini. Tako su na ovaj značajni dan mladi jasno podžali ovaj pokret i pridužili se brojnim organizacijama koje rade na podizanju svijesti o zanemarivanju djece i mladih u BiH. 

Koncert ChellosProslava Međunarodnog dana volontera završena je prigodnim ručkom za sve volontere na kojem su razmijenili iskustva i naglasili da je ovo samo nastavak uspješne suradnje Centra za mlade i mladih koji s nestrpljenjem jedva čekaju narednu aktivnost. Veliku zahvalnost za ovaj, ali i slične događaje koje Centar za mlade Ivan Pavao II. organizira uputili su i mladi koji su po prvi put u Sarajevu i koji će do kraja svog života pamtiti 5. prosinca i Međunarodni dan volontera.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. ovom prilikom se zahvaljuje profesorica, ravnateljima i učenicima navedenih škola na povjerenju, suradnji i otvorenosti da zajedničkim snagama još jednom upoznamo javnost sa snagom mladih koji mogu učiniti odlične stvari samo ako im se ukaže povjerenje i pruži prilika.

Josip Milanović 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Kolovoz 2020
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE