IZDVOJENO
Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

SUSRET KRIZMANIKA SARAJEVSKOG DEKANATA

Susret krizmanika Sarajevo 4U subotu 4. ožujka 2017., u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ održan je susret krizmanika Sarajevskog dekanata. U skladu s Godinom katoličkog laikata, misao vodilja cjelodnevnog programa bila je „Kao što je Otac poslao mene, i ja šaljem vas“ (Iv 20,21).

Na samom početku susreta, krizmanike je pozdravio vlč. Marko Majstorović, sarajevski dekan i Marija Puljić, djelatnica NCM „Ivan Pavao II.“, a zatim su uslijedile radionice za mlade, koje su vodili animatori i volonteri Centra za mlade Feđa Jakić, David Adžić, Valentina Gluvić, Antonio Topalović, Toni Sandro Martić, Mario Almaš i Ivana Ćorić.

Kroz različite vježbe i kreativni izražaj, cilj prve radionice „Crkva – moj i tvoj dom!“ bio je posvijestiti mladima njihovu pripadnost Crkvi, dok su tijekom druge radionice pod nazivom „Talenti i mogućnosti služenja u Crkvi“, krizmanici razmišljali o svojim talentima koje su pozvani nesebično dijeliti, kako bi mogli biti duša Crkve, odnosno aktivni članovi svojih župnih zajednica.

Susret krizmanika Sarajevo 6

Susret je okrunjen misnim slavljem koje je predvodio vlč. Marko Majstorović, koji se u svojoj propovijedi osvrnuo na problem odlaska mladih iz okrilja Crkve nakon primanja sakramenta potvrde, te naglasio krizmanicima da ovim sakramentom postaju punoljetni članovi Crkve i da je to početak, a ne kraj njihovog odgovornog doprinosa živosti župne zajednice.

Marija Puljić

Susret krizmanika Sarajevo 7

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Svibanj 2020
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE