Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Tajna sretnog čovjeka

PoniznostBio neki čovjek tako dobar i velikodušan da ga je Bog odlučio nagraditi. Pozvao je anđela i rekao mu da pođe i upita čovjeka što mu treba. Dobit će što god zaželi.

Anđeo se ukaže dobromu čovjeku i prenese mu Božju poruku. Dobri čovjek mu odgovori: "Ja sam sretan, imam sve što želim".

Anđeo ga pouči da bude pristojan i ipak primi dar koji mu Bog nudi. Čovjek tada reče: “Dobro, želim da svi koje susretnem budu sretni, a da ja o njihovom sreći ništa ne znam.”

Od toga časa gdje god bi se pojavio dobri čovjek, suha stabla bi prolistala, životinje bi postale pitome, ljudi su ozdravljali od svojih bolesti, potištenima i razočaranima se vraćala volja za životom, posvađani su se mirili, tjeskobni rješavali svoje probleme.

O svemu tome on nije ništa znao, ništa nije očekivao, niti na bilo što bio ponosan. Zanemarujući sve, zadovoljan i sretan išao je naprijed usrećujući druge.

Bruno Ferrero

Izvor: bitno.net

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Svibanj 2020
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE