Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

„Doprinos vjernica u izgradnji pomirenja, suživota i interetničke suradnje“.

Tribina Koracajmo zajedno 1U ponedjeljak 06. ožujka u 19 sati u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ održano je predavanje pod nazivom „Doprinos vjernica u izgradnji pomirenja, suživota i interetničke suradnje“, u sklopu međureligijskog projekta „Koračajmo zajedno“. Predavačice su bile Božana Ivelić - Katava, katolička teologinja, Azra Ibrahimović, islamska teologinja i Olivera Jovanović, pravoslavna teologinja, dok je moderatorica predavanja bila Nadežda Mojsilović, koordinatorica projekta „Koračajmo zajedno“. Na samom početku, prisutne je pozdravio prof. dr. Šimo Maršić, ravnatelj Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“. 

U svom izlaganju gđa. Božana je istaknula da je potrebno najprije sagledati što je to izazvalo nemir kako bi se moglo raditi na pomirenju. Također se osvrnula na značaj žena koje su poticale izgradnju mira, osobito u vrijeme ratova, naglasivši da su to često činile iz same prirode i majčinskog instikta, što ih i danas motivira da rade na tom polju.

Tribina Koracajmo zajedno 2

Gđa. Azra je je svoje izlaganje nastavila nadovezavši se na riječi prethodne predavačice, istaknuvši važnost poznavanja vlastitog identiteta i duhovnog iskustva u prihvaćanju života u različitosti i međusobnom poštivanju, dok se gđa. Olivera osvrnula na važnu ulogu žena koje su organizirane u različite udruge te svojim zalaganjem ostavljaju tragove u unaprjeđenju interetničke suradnje.

Sva tri izlaganja potvrđena su vlastitim iskustvom rada na polju izgradnje mira i suživota te poticanja interetničke suradnje, što je doprinijelo snazi i autentičnosti riječi, te izazvalo osobito oduševljenje nazočnih mladih, koje su izrazili aktivnim sudjelovanjem u diskusiji.

Marija Puljić

Tribina Koracajmo zajedno 3

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Svibanj 2020
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE