Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Bez sudjelovanja vjerničkog puka na hodočašću Gospi Kondžilskoj

P1700468 CopySasvim je izgledno da će se zavjet zahvalnosti Gospi Kondžilskoj u Komušini 30. svibnja 2020., i ujedno Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije, morati proslaviti u skladu sa važećim mjerama, posebno mjerom o broju sudionika javnog okupljanja.

U dopisu od 22. travnja 2020., kojega je uputio svim svećenicima, redovnicima, redovnicama i vjernicima Vrhbosanske nadbiskupije, Vinko kard. Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski, odredio je da će se ovogodišnje svibanjske pobožnosti obaviti prema uobičajenom rasporedu, ali uz poštivanje mjera za sprječavanje širenja koronavirusa i mjera o javnom okupljanju.

Tako je 1. svibnja o.g., u najstarijem Gospinu svetištu u Olovu, kard. Puljić predmolio molitvu Gospine krunice, a potom slavio svetu misu bez sudjelovanja naroda, koji je ipak sve mogao izravno pratiti video i audio putem.
Sasvim je izgledno da će se i zavjet zahvalnosti Gospi Kondžilskoj u Komušini 30. svibnja 2020., i ujedno Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije, morati proslaviti u skladu sa još uvijek važećim mjerama, posebno pak mjerom o broju sudionika javnog okupljanja, koje je na području entiteta Republika Srpska ograničeno na 50 osoba.

Imajući na umu ove mjere i vodeći računa o zdravlju svake osobe, Vrhbosanska nadbiskupija je odlučila da se svibanjsko hodočašće Gospi Kondžilskoj i Dan mladih u Komušini 30. svibnja 2020. proslave uz sudjelovanje predviđenoga broja vjernika, tj. bez organiziranog dolaska vjernika. Sve ostale vjernike i hodočasnike potičemo da toga dana sudjeluju na redovitoj svetoj misi u svojim župama i da slavlja iz Komušine prate putem internet i video prijenosa, te na taj način sudjeluju u završetku svibanjskih pobožnosti Gospi i Danu mladih Vrhbosanske nadbiskupije.

Dan mladih se ove godine slavi pod geslom: »Mladeži, kažem ti, ustani!« (usp. Lk 7,14), a Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. već je pozvao određeni broj mladih kao predstavnike svih mladih naše Nadbiskupije, i ujedno organizatore onog dijela programa koji se odnosi na Dan mladih. Svi ostali mladi mogu pratiti susret putem internet i video prijenosa.

Ako se u vremenu do održavanja svibanjskog hodočašća Gospi Kondžilskoj i Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije u Komušini eventualno promijene mjere o javnom okupljanju koje bi omogućavale dolazak većeg broja vjernika, nastojat ćemo pravovremeno informirati i prema mogućnostima organizirati navedena slavlja, kaže se u priopćenju što ga je potpisao kancelar Vrhbosanske nadbiskupije preč. Mladen Kalfić.

Preuzeto: Katolički tjednik

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Srpanj 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE