Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Čovjek se jedino u Bogu može potpuno ostvariti i postići puninu života

Klanjanje naslovnaNakon mise uočnice povodom Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije, 29. svibnja, u večernjim satima djelatnici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih "Ivan Pavao II." u župnoj crkvi u Komušini upriličili su klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Klanjanje je predvodio vlč. Damjan Soldo, pastoralni suradnik Centra za mlade, a sve je animirao zbor mladih Spes iz župe Sv. Ante Padovanskog Žepče.

Klanjanje 2"Gospodine, evo nas tu pred tobom, u hramu tvoje božanske prisutnosti. Ovo mjesto sveto je tlo. Sve sada upućuju na tebe. Ti si tu. Želimo ovo vrijeme provesti s tobom, moliti s tobom razmatrati. Prinosimo Ti nakanu ovog klanjanja, a to su mladi iz naših župa i naše biskupije. Molimo te neka budu preporođeni snagom tvoje muke i križa, kako bi gradili vlastito i međusobno zajedništvo u vjeri, nadi i ljubavi. Neka oni budu plodno tlo u tvome vinogradu", rekao je u uvodu vlč. Soldo te zamolio Gospoda da "nam snage izdržati u svim teškoćama i da, prokušani u vjeri, otvorimo srca jedni drugima u našim potrebama".

Slika klanjanje 3Potom su razmatranja, između kojih je zbor Spes otpjevao prigodne pjesme, pročitali djelatnici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II.: Josip Milanović, Filipa Lončar te Marija Puljić.

Na kraju meditativne večeri vlč. Damjan se zahvalio Isusu što je nazočnima dao milost nazočiti klanjanju. "Daj da nam ova pobožnost pomogne biti boljima, sličnijima tebi. Daj da pomogne našim mladima kako bi bili dobri članovi Crkve i društva, graditelji boljega svijeta: svijeta bez mržnje, nečovještva i nevjere. Neka budu dostojni navjestitelji, kako tvoje muke i smrti, tako i tvoje radosne vijesti Uskrsnuća. Svima nama podari duh molitve i djelotvorne pomoći da ih tako pratimo", rekao je vlč. Soldo poželivši "neka nas u tome prati zagovor Blažene Djevice Marije, naše Majke, kojoj se izručujemo odanim i djetinjim srcem neka ona izmoli mir našim mladima, neka im pokaže pravi životni put i vrijednost velikodušnog služenja".

Željko Ivković, Katolički tjednik 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Srpanj 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE