Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Započela prva Demokratska Akademija za mlade

akademijaNadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. u sklopu projekta Vision is decision – Mladi i demokracija, organizator je prve Demokratske Akademije koja ima za cilj umrežiti mlade iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine te im pomoći razviti znanja i vještine koje su im potrebne u aktivnostima koje su vezane za proces donošenja odluka.
Cilj je također potaknuti mlade na uključivanje u javni život, zalaganje za mir  zatim metodama neformalnog učenja poučiti ih o aktivnom građanstvu, mogućnostima društvenog djelovanja, pružiti priliku da razmijene iskustva sa strukturama vlasti. Mladi koji sudjeluju na Demokratskoj Akademiji su prošli kroz tri vikend susreta kroz školsku godinu, gdje su imali priliku slušati o aktivnom građanstvu, mogućnostima političkog djelovanja,te vještinama pregovaranja.
 
Akademija za mlade je počela danas 29. lipnja u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. Prvi dan sudionici su stigli u popodnevnim satima, a nakon večere program je službeno otvoren. Na početku sve prisutne su pozdravili djelatnici Centra Marijana Miketek i Alen Gudalo, koji su predstavili program i voditelje akademije. 
demokratskaU sklopu ovog projekta mladim se želi pružiti motivacija za obrazovanje, opstankom i ostankom u ovoj zemlji, te ih pozvati da oni budu inicijatori promjena i u vlasti i politici kako bi se stvarala nova radna mjesta a sve to korištenjem znanja, vještina i sposobnosti koje imaju. Ono što je bitno je i izgradnja društva u kojem će mladi moći kvalitetno živjeti – materijalno, moralno i duhovno. 
U narednim danima mladi će proći kroz niz susreta, edukativnih radionica i izleta u sklopu programa. Sve aktivnosti ovog projekta možete pratiti na našoj web stranici i društvenim mrežama. 
 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Srpanj 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE