Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Mladi u otkrivanju prirodnih i kulturnih vrijednosti Sarajeva

Treci dan interetnickikamp 2020 7Treći dan Interetničkog kampa za mlade, 8. srpnja, koji se održava u Sarajevu pod geslom Gradimo mostove obilježilo je upoznavanje prirodnih i kulturnih vrijednosti glavnog grada Bosne i Hercegovine. Kroz posjet sakralnim objektima i šetnju sarajevskim ulicama,  sudionici su imali priliku uvjeriti se da se Sarajevo opravdano naziva "europskim Jeruzalemom". Ovaj grad s posebnom dušom stoljećima piše priče i svjedoči o bogatoj kulturi vjernika u Bosni i Hercegovini.

Treci dan interetnickikamp 2020 1
U jutarnjim satima, mladi su posjetili staru pravoslavnu crkvu na Baščaršiji – crkvu Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila, koja se ubraja u jedan od najstarijih i najznačajnijih kulturno – povijesnih i sakralnih spomenika Sarajeva. Sa stilom gradnje i važnosti ove građevine za pravoslavni puk, ne samo u Sarajevu, nego i u cijeloj državi, mlade su upoznali Nadežda Mojsilović i Kenan Hodžić.
Treci dan interetnickikamp 2020 2Posjet je zatim nastavljen crkvi i samostanu Sv. Antuna Padovanskog na Bistriku, gdje je mlade dočekao fra Marinko Pejić, profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu. Fra Marinko je mlade upoznao s povijesnim crticama dolaska i djelovanja franjevaca u Bosni, te odlikama crkve i samostana. Posebno je istaknuo ulogu ove crkve u promicanju međureligijskog dijaloga, kroz obilježavanje Dana molitve za mir –„Duh Asiza“.
Treci dan interetnickikamp 2020 6Nakon osvježenja u Franjevačkom samostanu, posjet je nastavljen Muzeju Jevreja Bosne i Hercegovine te Carevoj (Sultan Fatihovoj) džamiji, koja je jedna od najljepših i najstarijih džamija u Bosni i Hercegovini. O vjerskim običajima sarajevskih muslimana, te odlikama ove džamije mladima je govorio Ahmed Tabaković, student Fakulteta islamskih nauka i koordinator u ime ove institucije na projektu Koračajmo zajedno.

Treci dan interetnickikamp 2020 8
U večernjim satima, sudionici su imali priliku posjetiti jedan od najljepših prirodnih spomenika u Sarajevu i okolici - Vrelo Bosne.

Treci dan interetnickikamp 2020 9
Po povratku u prostorije Centra za mlade, za sudionike je pripremljena večera u duhu pravoslavnih vjerskih običaja, kada su vršnjački edukatori i sudionici pravoslavne vjeroispovijesti predstavili način obilježavanje slave u vlastitim obiteljima. U nastavku večeri, djelatnik Centra za mlade Josip Milanović govorio je o važnosti volonterizma za izgradnju mlade osobe, te su sudionici mogli razgovarati o svojim dosadašnjim iskustvima volontiranja. Poseban naglasak je stavljen na mogućnost mladih da volonterizmom konkretno pridonesu izgradnji suživota u lokalnoj zajednici, o čemu su progovorile i vršnjačke edukatorice projekta Koračajmo zajedno Žaklina Brnadić i Sunčica Đukanović.

Treci dan interetnickikamp 2020 10

Marija Puljić

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Kolovoz 2020
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE