Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Sarajevo: Započela Opća specijalizacija animatora

Spec animator 2020 3U srijedu, 22. srpnja 2020. godine u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. započela je Opća specijalizacija animatora pri programu Mladi za mlade.

Nakon održane četiri formacije u protekloj školskoj godini, 30 mladih iz: Sarajeva, Mostara, Travnika, Novog Travnika, Radunica, Prozora, Kreševa, Livna, Orašja, Brčkog te Odžaka došlo je kako bi sudjelovalo u sedmodnevnom edukativno-zabavnom programu te na taj način završilo navedeni Program.
Spec animator 2020 1Prvi dan specijalizacije započeo je slavljenjem sv. Mise koju je predvodio vlč. Damjan Soldo, pastoralni suradnik u Centru za mlade koji je u prigodnoj propovijedi pozvao buduće animatore da otvorenog srca slušaju Božju riječ, ohrabrujući da na što bolje iskoriste vrijeme provedeno na specijalizaciji kako bi kao animatori mogli pomagati u kreiranju što boljeg programa za mlade u župnim zajednicama koje predstavljaju.
Nakon svete mise i večere sudionici su započeli program prigodnim uvodom u kojem je Antonio Topalović, voditelj programa Škole animatora sudionicima predstavio viziju i ciljeve specijalizacije animatora kao završne aktivnosti u temeljnoj formaciji animatora te ukazao na prednosti sustavne obuke mladih za djelovanje u župnim i školskim zajednicama iz kojih dolaze.
Spec animator 2020 2Na koncu dana za sudionike je bila priređena molitva koja je tematizirala ulogu anđela u životu svakog od nas. Naime, oni su čisti duhovi, stvoreni na sliku Božju, obdareni ljepotom, moći, okretnošću i razumom, koji naše pojmove daleko nadilaze. Anđeo, koji je dan i noć uza nas, jest knez nebeskoga dvora, neizrecivo moćniji negoli najmoćniji knez ovoga svijeta. Da je naša vjera življa, koliku bi utjehu našli u komuniciranju s anđelom čuvarom govoreći mu svoje boli i poteškoće, moleći ga za savjet, jakost i srčanost, kao što su to mnogi sveci činili, npr. sv. Kamilo, sv. Franciska Rimska, sv. Ruža Limska i mnogi drugi… bile su riječi s kojima su animatori završili prvi dan opće specijalizacije te pošli na počinak promišljajući upravo o snazi i zaštiti koju im anđeli pružaju.

Antonio Topalović

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Listopad 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE