Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Završena 13. Opća specijalizacija animatora

Naslovna 1596041686 23429U periodu od 22. do 28. srpnja u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II. u Sarajevu održala se 13. Opća specijalizacija animatora na kojoj je sudjelovalo 27 animatora iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine.

Animatori 1Šesti i sedmi dan specijalizacije obilježeni su različitim zabavnih aktivnostima koje će animatorima pomoći u boljem razumijevanju animatora kao čimbenika pastoralnog djelovanja unutar župne ili neke druge zajednice te je u skladu s tim u ponedjeljak u prijepodnevnim satima održana vježba timskog rada Titanik tijekom koje su sudionici mogli uvidjeti nužnost međusobnog djelovanja. Budući da je baza djelovanja animatora uvijek zajednička, odnos uvijek djeluju u timu, nužno je znati da je tim skup pojedinaca koji radeći zajedno postižu rezultate čija kvaliteta nadrasta pojedinačna postignuća članova tima. Tim potiče, koristi i razvija snage, vještine, znanja i iskustva svojih članova i tako nadoknađuje individualne slabosti i značajno doprinosi efektivnosti rada. Nakon zanimljive vježbe sudionici su se uputili na poslijepodnevni izlet na Trebević gdje su imali priliku odmoriti se i uživati u ljepotama prirode, ali i sudjelovati u sportskoj radionici koju je vodio Mario Tucaković, profesor sporta i djelatnik Centra za mlade.
trebevicNakon izleta i odmora sudionici su nakon povratka u Centar za mlade iskusili se u zabavnoj igri koja tematizira život Ivana Pavla II. Naime, kroz prikupljanje različitih informacija o životu i djelu svetog Ivana Pavla II sudionici su uvidjeli da učenje može imati i druge dimenzije te na taj način razumjeli važnost proučavanja života svetaca u životu mladih katolika.
780Posljednji dan Opće specijalizacije animatora obilježen je velikom evaluacijom tijekom koje su mladi animatori imali priliku iznijeti svoja iskustva te podijeliti vlastiti doživljaj, kako same specijalizacije, tako i cijele Škole animatora. Nakon evaluacije uslijedila je sveta misa koju je predvodio vlč. Šimo Maršić, ravnatelj te vlč. Damjan Soldo, pastoralni suradnik u Centru za mlade. Tijekom prigodne homilije vlč. Maršić je pozvao animatore na iskreno služenje Crkvi i ljudima te potaknuo njihovo djelovanje kako bi nastavili živjeti svoje animatorsko poslanje. Nakon svete mise uslijedila je svečanost dodjele certifikata čime je 27 animatora uspješno završilo svoje jednogodišnje obrazovanje za animatore župnog pastorala. Osnaženi novim znanjima i sposobnostima uz podršku župnika u svojim župama te Centra za mlade vjerujemo da će animatori nastojati djelovati u skladu sa svojim pozivom.

zadnja

Antonio Topalović

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Listopad 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE