Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Sportski susret osnovnoškolaca u župi Presvetog Srca Isusova Prozor

Zupa Prozor 1U okviru nove strategije rada Nadbiskupijskog centra za mlade “Ivan Pavao II.”, dio aktivnosti namijenjenih učenicima osnovnih i srednjih škola se usmeravaju ka župama Vrhbosanske nadbiskupije. Cilj ovakvog načina rada je doprinos revitalizaciji župnih zajednica, te unaprjeđenju sustavnog rada s mladima, kao i naglašavanje sporta kao alata za cjeloviti razvoj mladih. Tako je u proteklih nekoliko mjeseci održano više susreta za mlade u sjevernoj, središnjoj, ali i južnoj Bosni i Hercegovini.

Župa Prozor 4

Dobre prakse su se nastavile i protekli vikend, tako da je u subotu, 12. rujna 2020., u župi Presvetog Srca Isusova Prozor, održan još jedan susret s učenicima od 5. do 9. razreda osnovne škole. S obzirom na proteklo razdoblje u kojem se cijeli svijet susreo s mnogobrojnim ograničenjima, djeca su bila uskraćena za mnoge aktivnosti koje doprinose njihovom cjelovitom razvoju, ali u isto vrijeme donose zabavu i razonodu. Stoga su se ovom susretu i druženju radovali i s nestrpljenjem ga iščekivali.

Lijepo vrijeme i dobro raspoloženje doprinijelo je da ovaj susret prođe u najboljem redu. Skupina od 70 učenika osnovnoškolskog uzrasta, pod vodstvom sestre Marinele Zeko, u prijepodnevnim satima imala je priliku sudjelovati u svetoj ispovijedi, a potom na svetoj misi koju je predvodio kapelan vlč. Josip Antukić. Mnogi učenici u ovoj župi aktivno sudjeluju u različitim aktivnostima, te su tako svojim pjevanjem, sviranjem i ministriranjem uljepšali sveto misno slavlje.

Župa Prozor 3

Po završetku svete mise, mladi su zajedno s grupom animatora i djelatnicima Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ imali priliku za kratki predah i ručak, te su se nakon registracije za sudjelovanje u igrama i podjele u manje skupine upoznali s voditeljima susreta s kojima su kratko podijelili svoja iskustva, te ispričali u kojim sve aktivnostima sudjeluju.

Animatori i djelatnici Centra za mlade „Ivan Pavao II.“ su za ovaj susret pripremili bogat program za djecu ispunjen različitim igricama u kojima djeca razvijaju brzinu, memoriju, fizičku kondiciju, ali i osjećaj za druge, te uče što to znači biti dio tima i natjecati se u skupinama.

Župa Prozor 5

Minja Todorović

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Listopad 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE