Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Đakovo: Mladi kao posebna briga Crkve

viber slika 2020 09 17 14 37 06Teološko-pastoralni seminar za svećenike Đakovačko-osječke nadbiskupije na temu „Mladi kao posebna briga Crkve: stanje i perspektive u pastoralu mladih“ održan je od 15. do 17. rujna u Dvorani biskupa Antuna Mandića u Đakovu.

Drugog dana seminara o „Sinodalnom pastoralu mladih – iskustvu u Vrhbosanskoj nadbiskupiji“ izlagao je izv. prof. dr. sc. Šimo Maršić, ravnatelj Centra za mlade, koji je naglasio kako Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. od osnutka 2007. godine razvija upravo sinodalni pastoral mladih, a njegov je dugoročni cilj biti žarište različitih inicijativa u pastoralu mladih, osluškujući mlade, pružajući im prostor rasta u vjeri i razvoju vlastitih sposobnosti, upoznavanju drugih i drugačijih i preuzimajući aktivnu ulogu u pastoralu.
Djelatnici Centra za mlade Marija Puljić i Antonio Topalović prikazali su rad Centra u kojemu se godišnje za mlade realizira 40-tak projekata u kojima sudjeluje oko tisuću mladih iz cijele Vrhbosanske nadbiskupije, ali i šire. Bogatstvom projekata i njihovim specifičnim ciljevima, Crkva izražava svoju otvorenost i povjerenje u mlade na njihovom putu odrastanja i ohrabruje ih aktivno se uključiti u život Crkve i društva doprinoseći boljitku i napretku.

TPS 8NCM Ivan Pavao II. mjesto je koje mladima pomaže u njihovom rastu i razvoju na način da preuzimanjem zadataka i sudjelovanjem u njima preuzimaju odgovornost, susreću se s drugima, umrežavaju i kristaliziraju svoju poziciju i viziju u Crkvi i društvu. Ova vrijedna zajednička iskustva daju im snagu i priliku da pokažu javnosti da je mladež miroljubiva i društveno odgovorna jer zajedničkim snagama mladi ljudi nadilaze predrasude o različitim vjerskim i nacionalnim pripadnostima, razvijaju prijateljstva, podupiru izmirenje i mir u zemlji, za zemlju i zajednicu u kojoj se razlike rijetko shvaćaju kao kvalitete i šanse.
Također, sudionici su imali priliku slušati izlaganja dva profesora Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu, doc. dr. Stanislava Šota koji je govorio o Perspektivama mladih u svjetlu pobudnice Cristus Vivit te izv.prof. dr. Ivice Pažina čije je predavanje nosilo naziv: „Via pulchritudinis – neizostavni kontekst nove evangelizacije i kateheze mladih“.

Antonio Topalović

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Listopad 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE