Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

MLADI FRAME DOLAC UPOZNATI S PRAVOSLAVNIM I ISLAMSKIM OBIČAJIMA

DolacU nedjelju, 3. travnja u prostorijama župnog ureda Uznesenja blažene Djevice Marije u Novom Docu kraj Travnika održana je radionica u sklopu međureligijskog projekta Koračajmo zajedno. Vršnjački edukatori Miloš Golijanin, Ahmed Tabaković i Renata Glavinka su u ime Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., framašima ove župe predstavili svoje projektne aktivnosti i održali predavanje na temu međureligijskog dijaloga.

Ističući potrebu za edukacijom mladih u borbi protiv diskriminacije i predrasuda, edukatori su predstavili ciljeve i dosadašnje ishode projekta, ujedno predstavljajući sebe i put koji su oni sami prošli, od uključivanja u projekt do edukacija, radionica i studijskih putovanja. Framašima je predstavljen i ljetni ekumenski kamp Friedensgrund BiH koji okuplja mlade i volontere iz različitih dijelova BiH, ali i SAD-a, Italije, Njemačke i Francuske, a koji će ove godine biti organiziran u župi sv. Ane u Radunicama kod Žepča.

Neizostavan dio predavanja su bile prezentacije članova tima projekta, koji su na svojstven način govorili o pravoslavlju i islamu te rado odgovarali na pitanja koja su im framaši postavljali. Susret je prošao u vrlo ugodnoj atmosferi gdje su svi prisutni imali priliku za naučiti nešto novo. Zahvaljujemo duhovnom asistentu fra Jozi Šarčeviću i mladima Frame Dolac na gostoprimstvu i otvorenosti za suradnju.

Renata Glavinka

image 0 02 05 e3d7cbfb1ba8b0e953761d4bd53cb5c612a25b44fb53ef9e4fdd157c168dcf36 V

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Svibanj 2020
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE