IZDVOJENO
Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Uskršnja duhovna obnova "Dopusti Mu da te iscijeli"

Uskrsna obnova Emaus 10U četvrtak, 6. travnja u crkvi sv. Ćirila i Metoda započela je tradicionalna Uskršnja duhovna obnova u organizaciji Udruge katoličkih studenata Emaus u suradnji s Nadbiskupijskim centrom za pastoral mladih Ivan Pavao II., pod nazivom Dopusti Mu da te iscijeli.

Program Uskršnje duhovne obnove započeo je duhovnim nagovorom fra Velimira Bavrke, župnika iz Viteza koji je sa studentima govorio o važnosti i značaju svakodnevne molitve kako bi se zaštitili od napasti sotone. U svom nagovoru, fra Velimir Bavrka govorio je o značaju čistoće duše, te je pozvao mlade da se što više mole, da ne budu uspavani u cvijetu mladosti. Nakon duhovnog nagovora, uslijedila je sv. misa koju je također predvodio fra Velimir Bavrka, uz koncelebraciju duhovnih asistenata Udruge, vlč. Ivana Butuma i vlč. Ljube Zelenike, kao i ostalih svećenika, dok je sv. misu animira bend Udruge katoličkih studenata Emaus. 

Uskrsna obnova Emaus 8U zabavnom programu koji se održao u dvorani Pavla VI. u prostorijama Katoličkog bogoslovnog fakulteta, na samome početku sve nazočne pozdravio je Ante Kelavić, predsjednik Udruge koji se zahvalio mladima na suradnji na svim projektima u proteklom razdoblju te im poželio uspješne i blagoslovljene blagdane. Svim nazočnim pozdrave je uputio i vlč. Ivan Butum, duhovni asistent Udruge koji se svim nazočnim zahvalio na dolasku i pomoći u realizaciji uskršnjeg programa, te pozvao mlade da u svojim župnim zajednicama, Udrugama postanu aktivniji. 

Uskrsna obnova Emaus 16Zabavni program uskršnje duhovne obnove obogatio je i nastup benda Emaus koji su izveli skladbu S neba sišao si, kao i nastup muškog vokalnog sastava Servikon, iz Istočnog Sarajeva koji su izveli duhovne skladbe pod nazivom Tebe pojem, II rukovet, te poznatu pjesmu Ti si mi u krvi, koju originalno izvodi Zdravko Čolić. 

Uskrsna obnova Emaus 1Glavna točka zabavnog programa bila je predstava pod nazivom Što bi bilo kad Boga ne bi bilo, koju su izveli članovi dramske sekcije Udruge katoličkih studenata Emaus, koja na zanimljiv, duhovit, ali i dirljiv način u prvom dijelu prikazuje obitelj koja svakodnevne aktivnosti obavlja bez Boga, dok u drugom dijelu izvođenja predstave, glumci ponavljaju scene iz prvog dijela, prožete prisutnošću Boga u svemu što rade. Izvedba čiji je scenarij napisala Jelena Jukić, studentica medicinskog fakulteta u Sarajevu, a čiju režiju potpisuje Nikola Nikolić, izazvala je veliko oduševljenje prepune dvorane katoličkog bogoslovnog fakulteta u Sarajevu. Uskrsna obnova Emaus 5Udruga katoličkih studenata Emaus, ovom prilikom zahvaljuje se svim mladima koji su sudjelovali u programu duhovne obnove, volonterima i glumcima Žani Matić- Gavran, Tomislavu Barišiću, Katarini Alilović, Deani Relatić, Ivani Jurkić, Jeleni Zovko, Žaklini Brnadić, Mateu Bunjevcu koji su svojom izvedbom obogatili program koji se nakon izvedbe nastavio u baru KBF-a.

Josip Milanović 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Svibanj 2020
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE