Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Frama Fojnica: Poseban susret s vršnjačkim edukatorima projekta „Koračajmo zajedno“

IMG 4145Dana, 7. travnja 2017. godine, u prostorijama franjevačkog samostana Duha Svetoga u Fojnici, susret Frame i Udruženja mladih La Verna zaista je bio poseban. Razlog zajedničkog okupljanja je bio dolazak vršnjačkih edukatora projekta Koračajmo zajedno, Haruna Pajića i Duške Kovačević. Riječ je o međureligijskom projektu koji realizira Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II.

Teme predavanja bile su vjere s kojima se mi svakodnevno susrećemo, a o kojima malo toga znamo. Prezentacija i predavanje se odnosilo na prakticiranje islama i pravoslavlja u Bosni i Hercegovini. Kroz razgovor i mnoštvo pitanja saznali smo mnogo toga o vjerama i njihovim blagdanima. Susret je bio jako poučan te potreban nama mladima. Vrlo je važno da mi mladi koji živimo u Bosni i Hercegovini upoznajemo jedni druge jer to je jedini pravi način kako drugoga najbolje shvatiti i voljeti. 

Frama FojnicaPo završetku predavanja, vršnjački edukatori su imali priliku posjetiti crkvu, muzej i knjižnicu franjevačkog samostana Duha Svetoga, s čijim iznimnim vrijednostima ih je upoznao fra Mario Katušić, duhovni asistent Franjevačke mladeži u Fojnici.

Obilazak Frama FojnicaValentina Tuka

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Svibanj 2020
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE