Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Još jedno uspješno predavanje u sklopu projekta Because we care

Because we care vijecePredstavnici raznih dekanata, udruga, bratstava i pokreta 3. veljače sudjelovali su na drugom predavanju u sklopu projekta Because we care održanom u prostorijama Nadbiskupijskog centra za mlade Ivan Pavao II. u Sarajevu. Projekt ima cilj educirati djelatnike i suradnike Centra za mlade o pravima djece, smjernicama za sigurniji i učinkovitiji rad s djecom te mjerama i načinima kako najmlađima pružiti podršku, sigurnost i zaštitu, baš kao i doprinos sprječavanja povređivanja dječjih prava, zlostavljanja, eksploatacije djece.

Tijekom predavanja s temom Osnovne metode i tehnike rada s djecom, koje je za vijećnike Vijeća za mlade Vrhbosanske nadbiskupije održala Mirela Badurina, dječja i adolescentna psihoterapeutkinja, vijećnici su imali mogućnost doznati više o osnovnim metodama kako bi se sigurnost djece podigla na veću razinu. To je i cilj rada i djelovanja Centra za mlade Ivan Pavao II. koji od svojeg početka djelovanja osigurava zaštitu i brigu prijeko potrebnu za sigurnost i dobrobit sve djece uključene u projektne aktivnosti NCM-a.
Važno je istaknuti kako je do sada kroz program i predavanja u sklopu projekta Because we care više od 200 volontera i suradnika Centra imalo prigodu sudjelovati u zanimljivom i edukativnom sadržaju radionica.

Predavanje VijeceInače, Bosna i Hercegovina je zemlja potpisnica Konvencije o pravima djeteta, te je potpisnica i Konvencije Vijeća Europe o zaštiti djece od seksualnog iskorištavanja i seksualne zloupotrebe, kao i Haške konvencije o međunarodnom ostvarivanju prava za izdržavanje djeteta.
Ove konvencije obavezuju sve građane Bosne i Hercegovine na poštivanje najboljeg interesa djeteta, te ponašanje u skladu s istim. U školama i drugim javnim ustanovama se zagovara poštivanje prava djece na različitosti, kao i prava djece na obrazovanje i sigurnosnu zaštitu.
Svoj doprinos u stvaranju sigurnijeg okružja za djecu i mlade daje i NCM u sklopu aktivnosti projekta Because we care.

Marijana Miketek

 

 

 

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Listopad 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE