Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Koračajmo zajedno: Učenici O.Š. Ivana fra Frane Jukića u Sivši sudjelovali u drugoj edukativnoj radionici

Radionica 2 Sivsa 2Nakon što su se u prosincu 2017. godine učenici osnovne škole Ivana fra Frane Jukića u Sivši upoznali s međureligijskim projektom mladih Koračajmo zajedno te s vršnjačkim edukatorima razgovarali o stereotipima i predrasudama, potrebi njihovog prevazilaženja i važnosti upoznavanja drugog i drugačijeg, u četvrtak 8. veljače 2018. godine imali su priliku naučiti nešto više o pravoslavlju i islamu.

Na samom početku ove druge edukativne radionice, učenike 9. razreda pozdravio je vršnjački edukator Antonio Topalović, u ime Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., koji je ujedno bio i moderator radionice. U nastavku je vršnjački edukator Strahinja Savić sudionicima progovorio o svojoj pravoslavnoj vjeri, a potom je vršnjački edukator Haris Sarajlija predstavio islam. Mnoštvom pitanja, učenici su pokazali da zaista žele učiti o vjerskim odlikama svojih susjeda i otkrivati bogatstvo koje ova zemlja posjeduje.

Radionica 2 SivsaUčenike 9. razreda ove škole u razdoblju koje slijedi očekuje još jedna zanimljiva radionica u okviru projekta Koračajmo zajedno, kada će imati priliku s vršnjačkim edukatorima razgovarati o vrijednostima svakog čovjeka, bez obzira na pozadinu koja ga određuje.

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Listopad 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE