Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Slobodno vrijeme u prirodi

KSC Travnik Klik druga radioncia 3Dana 08. veljače u prostorijama Katoličkog školskog centra Petar Barbarić učenicima osmog razreda osnovne škole održana je prva radionica u sklopu projekta Prevencija ovisnosti kod mladih- Klik za zdravlje.

Radionicu su održale vršnjačke edukatorice Valentina i Ana Gluvić, a sudionicima je najprije predstavljen Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. i njegove aktivnosti, a potom i malo podrobnije sam projekt u kojem oni prisustvovanjem na radionici sudjeluju.

U ovoj interaktivnoj radionici sudionici su na samom početku asocijacijama na temu slobodnog vremena definirali što za njih predstavlja slobodno vrijeme (vrijeme bez obveza, školskih zadataka, vrijeme provedeno s obitelji, igranjem nogometa), te podijelili svoja iskustva o njegovom iskorištavanju, kojim su kako kažu zadovoljni. Zbog blizine Vlašića, ali i prirodnih ljepota Travnika i okolice, većina jedan dobar dio slobodnog vremena provodi u prirodi i na otvorenom, drugi ga provode u raznim sportskim sekcijama (nogometu, boksu). Istaknuli su kao pozitivno i to da im sama škola nudi jako velik izbor raznovrsnih sekcija, tako da svatko od njih može pronaći ono što mu individualno odgovara, te razvijati svoje naklonosti i stjecati znanja u oblasti koja im je od interesa.

KSC Travnik Klik druga radioncia 2Razgovaralo se i o kradljivcima vremena, koji im oduzimaju slobodno vrijeme i vrijeme koje bi trebalo biti predviđeno za ispunjavanje školskih obaveza, što nerijetko utječe i na uspjeh u školi ili privremenu namrgođenost roditelja zbog nesudjelovanja u kućnim obavezama.

Radionica je upotpunjena i s nekoliko zanimljivih igrica te zaokružili pričom o volonterizmu kao načinu provođenja slobodnog vremena, na što su neki od sudionika izrazili želju za sudjelovanjem i volontiranjem u aktivnostima Centra za mlade.

Valentina Gluvić 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Listopad 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE