Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Bog te ne stvara za minimum

duhovna prica 2

Bog te ne stvara za minimum, za mrvice života, Bog te stvara za njegovu puninu.

Da otvoriš svoje ruke i srce i kreneš u svijet, bez obzira što postoje bezbrojne mogućnosti da budeš izigran, prevaren, ismijan i izdan. Bog te stvara za maksimum, da iskoristiš sve svoje talente, da pokažeš sve svoje mogućnosti, da živiš život u izobilji otvoren potrebama svoje braće i sestara, a ne u povlačenju u sebe, u zatvorenosti za ljubav.

 Bog te ne stvara za minimum, Bog te stvara da se ne bojiš poteškoća i zapreka, da ih shvatiš kao izazov koji te vodi naprijed i pomaže ti da otkriješ snagu, da razviješ strpljivost, da izgradiš pouzdanje u druge i sebe, a prije svega u Njega. Bog te ne stvara za minimum, Bog ti daje svaki novi dan da dadeš nešto više od sebe, da kreneš u njega radosnije, da se više približiš svojim bližnjima, prepoznajući u njima one koje ti Bog šalje.

Bog te ne stvara za minimum, stvara te da pustiš ono što je prošlo, i da prihvatiš ono što dolazi. Bog te poziva da širiš ljubav i istinu, ono što ovome svijetu koji je naučio živjeti u lažima i želji za osvetom tako snažno treba. Bog te ne stvara za minimum, Bog ima za tebe plan kojim trebaš donijeti promjenu u ovaj svijet, plan da doneseš mir onima koji ga trebaju, radost onima koji žive bez nje, i nadu onima koji su je izgubili.

Bog te ne stvara za minimum, Bogu si potreban za velike stvari. Ali prvo moraš ostaviti svoju lađu žalu i krenuti u neizvjesno, krenuti za Onim koji je sam put, istina i život. Snaga za koju misliš da ti nedostaje doći će čim se osloniš na njega i čim povjeruješ u njegova obećanja. Samo pobjedi svoj strah i kreni u novi dan sa saznanjem da sve što ti treba Bog će ti dati samo ako se osloniš na njega i povjeruješ njemu.

Mario Žuvela

Preuzeto s: https://duhovnost.net/bog-te-ne-stvara-za-minimum/ 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Listopad 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE