Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Mladi iz Sela mira Turija razgovarali o pravima i odgovornostima

turija1U subotu, 10. veljače, naši vršnjački edukatori posjetili su dječije Selo mira Turija, gdje je održana druga radionica u sklopu projekta Mali putokazi u život, u ovoj školskoj godini.

Radionicu su održali Mateo Bunjevac i Jelena Zovko, koji su sudionicima na početku ukratko predstavili Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II., kao i sam projekt na kojem će i ove godine sudjelovati.

Radionica je imala veliki odaziv, a u interaktivnom predavanju sudjelovalo je više od dvadestero djece, na temu Moja i tvoja prava. Uvodni dio radionice započeo je čitanjem teksta koji govori o otkrivanju da je svaki čovjek vrijedan, jer krije jedan biser u sebi, što ga čini vrijednim. Kroz razgovor s edukatorima sudionici su upotpunili sliku vrijednosti čovjeka, ali su se podsjetili i na to da pored tih vrijednosti, čovjek posjeduje i pravo, kao i odgovornost koje mu određeno pravo dodjeljuje.

turija2

Sudionici su bili svjesni svojih prava i odgovornosti koje imaju prema drugima, ali i prema sebi samim, a to su naveli iz svojih životnih primjera. Sami cilj ove radionice je bio proširiti vidike, upoznati djecu o njihovim pravima, te potaknuti na poštivanje različitosti, promicanje tolerancije, kao i razvijati empatiju i poštovanje prema drugima.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II, ovim uputem se zahvaljuje djelatnicima dječijeg Sela mira „Turija“ na otvorenosti i suradnji u nastavku implementacije projekta Mali putokazi u život.

Jelena Zovko

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Listopad 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE