IZDVOJENO
Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Zanimljiv program u Sarajevu za učenike KŠC-a "Petar Barbarić"

ksc centar 1

U subotu, 17. veljače, učenici Katoličkog školskog centra Petar Barbarić u Travniku boravili su u posjetu Nadbiskupijskom centru za mlade Ivan Pavao II., pod vodstvom Alena Gudala, djelatnika Regionalnog ureda ovog Centra u Travniku. Skupina od 15 učenika, koji su ujedno i članovi Sekcije animatora i volontera pri KŠC-u, u prethodnom razdoblju prošla je kroz ciklus radionica u okviru međureligijskog projekta Koračajmo zajedno, te je razlog njihovog posjeta Centru upravo bila svojevrsna suma sumarum svega onoga o čemu su imali priliku učiti, razmišljati i razgovarati.

ksc centar 2

Na samom početku, učenike su pozdravile Nadežda Mojsilović i Marija Puljić, koordinatorice projekta Koračajmo zajedno, a zatim su interaktivnu radionicu održale vršnjačke edukatorice Renata Glavinka, Deana Relatić i Anđela Paleksić, prilikom koje su zajedno s učenicima došle do zaključka da nikada ne treba oblikovati mišljenje na temelju neprovjerenih priča i vanjštine te da se istina otkriva učenjem i iskustvom upoznavanja.

ksc centar 4

U poslijepodnevnim satima, učenici su se s djelatnicima Centra uputili u posjet stare pravoslavne crkve Svetih arhanđela Gavrila i Mihaila, gdje ih je dočekao i upoznao s ovom vrijednom građevinom povijesničar i kustos crkve i muzeja Delibor Kajević. Zatim su posjetili Muzej ratnog djetinjstva, u kojemu je izložena kolekcija predmeta, fotografija i priča osoba čije djetinjstvo i odrastanje je obilježio rat, što je izazvalo velike dojmove kod učenika, s obzirom da je poruka muzeja iskrena i univerzalna: samo da se rat više nikada i nigdje ne ponovi! U nastavku je slijedio posjet sarajevskoj Vijećnici te individualni obilazak grada.

ksc centar 3

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Studeni 2020
P U S Č P S N
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE