Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Održan Susret krizmanika Tuzlanskog dekanata

krizmanici 4U subotu 24. veljače 2018. godine održan je Susret krizmanika Tuzlanskog dekanata u prostorijama Katoličkog školskog centra Sveti Franjo u Tuzli, kojemu je nazočilo 85 mladih iz 9 župa: sv. Petra i Pavla Tuzla, sv. Ane Par Selo, sv. Ante Padovanskog Lukavac, sv. Ivana Krstitelja Živinice, Rođenja BDM Husino, sv. Leopolda Bogdana Mandića Dragunja, sv. Franje Asiškog Šikara, Sv. Jurja Morančani i Uznesenja BDM Breške. Tema i geslo ovogodišnjeg Susreta je „Imaj srce!“, povodom jubilarne godine nadbiskupa Josipa Stadlera, a cilj je  omogućiti mladima da se međusobno susretnu i razmijene iskustva te potaknuti ih da se što bolje pripreme za sakrament potvrde.


1Na samom početku, mlade je pozdravila i zaželjela im dobrodošlicu u ime organizatora Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. Marija Puljić, djelatnica Centra te vlč. Bono Tomić, tuzlanski dekan.
Kroz bogat i sadržajan program, podijeljeni u skupine, krizmanici su imali priliku sudjelovati u dvije radionice pod vodstvom animatora i vršnjačkih edukatora Centra a mlade. Prva radionica pod nazivom „Ljubav je dar“ imala je za cilj potaknuti krizmanike na razmišljanje koliku milost i snagu nose darovi Duha Svetoga koje primaju sakramentom potvrde. Također su tijekom ove radionice krizmanicima mogli s animatorima razgovarati o plodovima Duha, važnosti dijeljenja darova s drugima, ali su imali priliku upoznati se više i s primjerom prvog vrhbosanskog nadbiskupa Josipa Stadlera koji je svoje darove stavio u službu Crkvi.
krizmanici 1U drugoj interaktivnoj radionici „I ja sam pozvan na ljubav“ krizmanici su razgovarali o vrstama i osobinama ljubavi te svemu onome što je potrebno da ljubav ne splasne. U nastavku je svaka skupina imala zadatak izraditi plakat pomoću isječaka iz novina te prikazati u kojim slikama, naslovima i tekstovima su pronašli primjere prave ljubavi.
28459015 1787722901524027 1814239306 nSusret je okrunjen sv. misom, koju je predvodio vlč. Bono u koncelebraciji vlč. Marka Zubaka, ravnatelja Katoliškog školskog centra Sv. Franjo i nekoliko svećenika Tuzlanskog dekanata. U svojoj propovijedi, vlč. Bono se osvrnuo na geslo susreta krizmanika „Imaj srce“ te pozvao mlade da krenu putem ljubavi po primjeru Krista, snažno ljubeći najprije svoje obitelji.
krizmanici 2Nadbiskupijski centar Ivan Pavao II. zahvaljuje dekanu vlč. Boni Tomiću i ravnatelju vlč. Marku Zubaku te župnicima Tuzlanskog dekanata na odazivu za suradnju, kao i vrijednim animatorima i vršnjačkim edukatorima Antoniu Topaloviću, Franki Miloloža, Nikolini Karivan, Ani Gluvić, Gabrijeli Tunjić, Matei Tunjić, Mariji Skaramuca, Antoneli Hadanović i Adriani Drljepan koji su pridonijeli realizaciji ovogodišnjeg susreta krizmanika Tuzlanskog dekanata i svoje iskustvo rasta u vjeri podijelili s mlađima.

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Listopad 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE