Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Moja i tvoja prava u Zenici

puz2U subotu, 24. veljače, u domu za djecu bez roditeljskog staranja „Dom Porodica“ u Zenici, održana je radionica u sklopu projekta Mali putokazi u život.

Radionicu su održali naši vršnjački edukatori Mateo Bunjevac, Jelena Zovko i Nikolina Tomičić, a sudionicima je na početku predstavljen Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II., kao i sam projekat na kojem sudjeluju.


U interaktivnom predavanju prisustvovalo je više od dvadeset sudionika, na temu Moja i tvoja prava. U uvodnom dijelu edukatori su odigrali sa sudionicima igricu koja pokazuje veličinu i vrijednost svakog živog bića. Prvi dio radionice započeo je čitanjem teksta koji govori o otkrivanju da je svaki čovjek vrijedan, jer krije jedan biser u sebi, što ga čini vrijednim. Kroz razgovor sudionici upotpunjuju sliku vrijednosti čovjeka, te da pored te vrijednosti, on posjeduje i pravo, kao i odgovornost.

puz1

Sudionici su međusobno raspravljali što sve čini njihovo pravo, ali i koje odgovornosti ta prava donose. Sama srž radionice je bila proširiti vidike, te upoznati djecu o njihovim pravima, kao i potaknuti na poštivanje različitosti, promicanju tolerancije, kao i razvijati empatiju i poštovanje prema drugima.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II., zahvaljuje se djelatnicima dječijeg doma „Dom Porodica“ na otvorenosti i suradnji.

Jelena Zovko

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Listopad 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE