Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Uspješno održana radionica o slobodnom vremenu u Zenici

Klik za zdravlje Zenica 2 KopirajU ponedjeljak, 26. veljače u prostorijama Katoličkog školskog centra sv. Pavao u Zenici uspješno je održana prva od tri radionice za učenike osnovne škole u sklopu projekta Prevencija ovisnosti kod mladih- Klik za zdravlje.

Na prvoj radionici, vršnjački edukatori Strahinja Savić i Antonio Topalović s učenicima su razgovarali o definiranju slobodnog vremena, organizaciji, ali i njihovoj angažiranosti i uključenosti u razne izvanškolske aktivnosti, bilo da je riječ o sportskim, društvenim ili humanitarnim aktivnostima.

Klik za zdravlje Zenica 1 KopirajMladi su tijekom praktične vježbe o vlastitim izborima došli do zaključka da je veliki dio slobodnog vremena utrošen na produktivne i aktivnosti važne za njihov rast i razvoj. Veliki dio sudionika je priznao da često nesvjesno svoje vrijeme utroši na aktivnosti koje po svojoj prirodi nisu dobre kao što su gledanje televizije, igranje video igrica i sl., ali da te aktivnosti nisu tako učestale te da ih uglavnom izbjegavaju.

U drugom dijelu radionice sudionici su imali priliku sudjelovati u debati na temu odgovornosti organizacije slobodnog vremena, pripada li ona isključivo nama ili o aktivnostima odlučuju i naši roditelji. Sudionici su iznijeli zanimljive argumente te potkrijepili vlastitim primjerima koji su odgovarali ovoj debati.

Radionica je upotpunjena zanimljivim igricama te su sudionici izrazili zadovoljstvo što su imali priliku sudjelovati u ovoj radionici saznavši ponešto o slobodnom vremenu te samostalnoj organizaciji istog.

Antonio Topalović

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Listopad 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE