Valentinovo - Emaus

fb.pngyt.pngin

Mladi iz Ovčareva na Majčin dan razgovarali o volonterizmu

OvcarevoU subotu, 12. svibnja u župi Ovčarevo održana je radionica u sklopu projekta Škola volonterizma. Vršnjačke edukatorice Tamara Bakula, Adriana Drljepan i Ana-Marija Knežević su održale radionicu u dvije grupe. Najprije je Adriana predstavila rad Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. u velikoj grupi, te su svi zajedno razgovarali o volonterizmu i njihovom iskustvu u različitim volonterskim akcijama. Nakon toga su oni najmanji imali priliku da kroz igrice saznaju nešto o majčinom danu, te su kroz kreativni dio radionice izradili ruže od papira za svoje majke.

S druge strane, oni stariji, točnije framaši župe Ovčarevo su kroz rad u grupama imali zadatak osmisliti volontersku akciju koju bi realizirali. Smišljene su dvije akcije: prva, pomoći djeci u poteškoćama u razvoju, omogućiti im sudjelovanje u raznim aktivnostima i druženje sa svojim vršnjacima. Druga akcija je obuhvatila pomaganje starim i nemoćnim članovima župne zajednice.

Ovim putem želimo se zahvaliti župniku fra Dariu Udovičiću i duhovnom asistentu Frame fra Julijanu Madžaru na gostoljubivosti i otvorenosti za ovakvu vrstu radionica, te im želimo sreću u daljnjem radu, kao i u realiziranju navedenih akcija.

Ana- Marija Knežević

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Veljača 2019
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE