Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Zašto nam je važna komunikacija?

egipat maj1Projekt Mali putokazi u život, nakon niza uspješno realiziranih projektnih aktivnosti uspješno se i dalje nastavlja realizirati u nekoliko dječjih domova za djecu i mlade bez roditeljskog staranja u Bosni i Hercegovini. I ove godine tim studenata, vršnjačkih edukatora, organizira radionice zabavno-edukativnog karaktera fokusirajući se na razgovore i društvenu interakciju s djecom i mladima iz domova.

Iskustva su pokazala da mladi ljudi iz ovih institucija imaju mnogo toga za reći, te da imaju snažnu potrebu razgovarati o problemima s kojima se svakodnevno suočavaju.
Kroz različite zanimljive i poučne radionice, mladi imaju priliku skrenuti pažnju sa svoje svakodnevice, razgovarati sa edukatorima te kroz različite igre i sadržaje dopuniti svoje znanje, aktivno sudjelovati i diskutirati o temi radionice i razviti vještine neophodne za uspješnu komunikaciju, kako verbalnu tako i neverbalnu.

zenica maj2

U subotu, 12. svibnja, uspješno su održane dvije radionice na temu Komunikacija gdje se sa učenicima u dobnoj skupini od 14-18 godina razgovaralo o vrstama komunikacije, te osnovnim vještinama i tehnikama komuniciranja. Cilj radionice je prezentirati učenicima koliko je komunikacija danas važna jer komunicirajući međusobno učimo, otkrivamo, shvaćamo, spoznajemo. Vršnjački edukatori Faris Baručija i Antonio Topalović su, u Dječjem domu Egipat, u Sarajevu, sa sudionicima radionice razgovarali o važnosti komunikacije u svakodnevnom životu, njenim vrstama te poteškoćama koje mogu nastati prilikom komuniciranja. Pored teorijskog okvira, u program radionice su svakako bile uvrštene i kvalitetne vježbe slušanja, timskog rada i nenasilne komunikacije, a sve to u cilju boljeg razumijevanja kulture komuniciranja. Kada govorimo o kulturi komuniciranja, mladi su pokazali interesovanje ka boljem razumijevanju procesa kodiranja i dekodiranja informacija tijekom procesa komuniciranja te konfliktima koji mogu nastati. Radionica je završena zajedničkom igrom pantomime.

Vršnjački edukatori Nikolina Karivan, Nikolina Tomičić i Mateo Bunjevac kroz zanimljive igre i aktivnosti, sa štićenicima dječjeg doma Dom porodica u Zenici, također su razgovarali o komunikaciji.

zenica maj1

Tijekom radionice učenici su imali priliku definirati: što je to komunikacija, koje sve vrste komunikacije postoje, razvijati empatiju, poticati izražavanje osobnih misli i osjećaja, razgovarati o elementima dobre komunikacije, upoznati socijalne vještine.

Također, učenici su imali zadatak napisati koje sve oblike komunikacije poznaju, te su aktivno sudjelovali u prezentiranju istog.

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Kolovoz 2020
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE