Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Radionice „Škole volonterizma“ u Frami Uskoplje

DSC 9613 KopirajU župi Uznesenja Blažene Djevice Marije, u Uskoplju, 9. lipnja u sklopu projekta Škola volonterizma održane su radionice o volonterizmu i medijima za uskopaljske framaše. Projekt Škola volonterizma provodi Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. u suradnji s Medijskim centrom Vrhbosanske nadbiskupije, te su tako radionice u Uskoplju održali vršnjački edukatori NCM-a – Adriana Drljepan i Zvonko Zlović govoreći o volonterizmu, i djelatnici Katoličkog tjednika  Miroslav Gracić i Josipa Prskalo upoznajući mlade s osnovama pisanja vijesti i osnovama fotografije.

Nakon misnog slavlja, 30-ak framaša zajedno se s edukatorima pomolilo te je započeo radni dio podjelom nazočnih u dvije skupine.
Prva skupina je, zajedno s Adrianom i Zvonkom, razgovarala o samom volonterizmu i njegovu značaju te važnosti volonterskog zalaganja kroz debate i različita promišljanja.
Druga skupina je, u prvom dijelu mogla čuti nešto više o pisanju vijesti kroz igru, prezentaciju s primjerima i samostalno pisanje vijesti u grupama, a u drugom dijelu, kroz interakciju, predstavljene su im osnove fotografije potkrijepljene brojnim primjerima te su se sami okušali u fotografiranju primjenom naučenoga.

Djelatnici MCVN-a i NCM-a na kraju su zahvalili nazočnim framašima, njihovu predsjedniku koji je organizirao susret Ivanu Batiniću i naravno župniku fra Vinku Markoviću koji je podržao realiziranje radionica.

KT

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Svibanj 2019
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE