Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Jačanje timskog duha kroz otkrivanje prirodnih vrijednosti

Una 1U razdoblju od 8. do 10. lipnja 2018. godine, djelatnici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., zajedno s ravnateljem vlč. dr. Šimom Maršićem, bili su na trodnevnom izletu koji je imao za cilj jačanje timskog duha i unaprjeđenje međusobne komunikacije na nesvakidašnji način - kroz zajedničko otkrivanje prirodnih vrijednosti dvaju naconalnih parkova.

Una 3Prvog dana, djelatnici su bili u posjetu kraljevskom gradu Jajcu, a zatim se uputili na Japodske otoke koji se nalaze unutar Nacionalnog parka Una, dok je drugi dan bio rezerviran za upoznavanje jedinstvene i za mnoge najljepše rijeke u Bosni i Hercegovini - rijeke Une. Kroz rafting od Štrbačkog buka do sela Lohovo djelatnici su imali priliku izraziti svoj timski duh, ali i uvjeriti se u neponovljivu ljepotu igre sedrenih barijera i neumorne Une.
Una 2Nedjeljno jutro započelo je slavljem zahvalne sv. mise također u prirodnom okruženju, tijekom koje je vlč. dr. Šimo pozvao djelatnike da posebno nastoje otkriti Božju prisutnost i blizinu u prirodi, što je ključ za rađanje osjećaja zahvalnosti za vlastiti život i sve stvoreno.

Una 4Po završetku sv. mise, djelatnici su se uputili ka Nacionalnom parku Plitvička jezera, koji predstavlja najstariji i najveći nacionalni park u Republici Hrvatskoj, gdje su imali priliku uživati u šetnji obalom Gornjih jezera te vidjeti slapove Veliki i Mali prštavac, a zatim i iskreno zahvaliti Bogu i ravnatelju vlč. dr. Šimi za trenutke aktivnog odmora obilježenog unikatnošću prirode, zajedništvom i pronalsakom motivacije za još bolji i ustrajniji rad s mladima kojima su poslani.

Plitvice 1

Una 5

Marija Puljić

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Svibanj 2019
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE