Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Europska podrška mladima u ruralnom razvoju BiH

bratislava 2U periodu od 6.-10. lipnja u Bratislavi je održan radni sastanak ProRure organizacije kao priprema za konferenciju o potencijalima ruralnog razvoja koja će se održati u Briselu u rujnu ove godine. Na radnom sastanku u Bratislavi su sudjelovali Gorana Blažanović, stručna suradnica na projektu Iuvenes Fructus te Antonio Topalović, predstavnik Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II.

gorana

ProRure mreža je projekt financiran od strane Europske unije, a za cilj ima izgradnju mreže katoličkih organizacija koje se bave razvojem i podrškom ruralnom razvoju Europe, kao i osnivanjem europske podružnice Svjetske fondacije kršćanskih organizacija za ruralni razvoj (FIMARC). Budući da Bosna i Hercegovina nije član ProRure mreže, prvi dan susreta su predstavnici imali priliku upoznati se s mrežom te ciljevima i dosadašnjim rezultatima gdje im je Andrea Mewaldt iz Open Europe Consultinga, supervizor na ovom projektu, predstavila dosadašnje aktivnosti projekta.

antonio

Drugi dan susreta, 7. lipnja, kada je službeno počeo sastanak, predstavnik Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih, Antonio Topalović je imao priliku prisutnima predstaviti rad ove institucije te projekte koje Centar za mlade aktivno provodi na području cijele države. Nakon Antonia, prisutnima se obratila Gorana Blažanović, stručna suradnica na projektu, te je predstavila projekt edukacije mladih voćara, Iuvenes Fructus, koji se realizira već drugu godinu u mjestu Kornica u Posavini, a Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II je nositelj tog projekta. U nastavku pripremnog sastanka, članice ProRure mreže su predstavile svoje rezultate od prošlog sastanka te radili na pripremi agende za konferenciji u Briselu, koja će se održati u rujnu 2018.

bratislava1

Prisustvo na ovom sastanku je od velike važnosti za podršku ruralnom razvoju u Bosni i Hercegovini te se nadamo da će ProRure mreža uspješno realizirati svoje projekte i osnažiti razvoj mladih u ruralnim područjima Europe.

Antonio Topalović

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Svibanj 2019
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE