Valentinovo - Emaus

fb.pngyt.pngin

Četvrti dan Offline kampa obilježen rekreacijom sudionika

logorska vatraU četvrtak, 5. srpnja završen je program četvrtog dana Offline kampa koji se održava u sklopu projekta Prevencija ovisnosti kod mladih- Klik za zdravlje. Na samom početku dana, u jutarnjim satima, sudionici su kao i ranijih dana sudjelovali na jutarnjoj molitvi gdje su uz laganu meditativu glazbu predali svoj dan Gospodinu tražeći vodstvo u svim trenucima,  dobrim, ali i onim manje dobrim.

Svoju snagu, izdržljivost, spremnost i timski rad, mladi su pokazali  kada su se odmah nakon doručka, udruženim snagama, timski organizirali kako bi očistili i pospremili prostor kampa, ali i sve prostorije koje su koristili tijekom kampa. Dodatna motivacija tomu bio je odlazak na obližnji bazen, kao i prilika za osvježenje, rekreativne aktivnosti, ali i dodatno međusobno druženje i upoznavanje. Po povratku u kamp, sudionike je dočekao roštilj, a u večernjim satima i logorska vatra.

sudionici se igrajuUz logorsku vatru, gitaru i pjesmu te tradicionalno pečenje kukuruza, mladi su pjevali, pokazujući u svakom trenutku svoje darove i talente, te bogatstvo različitosti koje pružaju. Dirljiv trenutak tijekom logorske vatre bio je i govor koordinatora projekta, ali i vršnjačkih edukatora i volonterke iz Italije koji su pozvali mlade da sve ono lijepo što su naučili na kampu ne čuvaju samo za sebe, nego podijele sa svojim vršnjacima i da se ne boje biti inspiracija jedni drugima te nikada ne prestanu tražiti dobro u sebi ali i ljudima oko sebe, šireći i primajući ljubav, bezuvjetno. Četvrti dan završen je molitvom gdje su sudionici pjesmom, ali i molitvom svoje zahvale predali Gospodinu.

Igre sudionikaPodsjećamo, ljetni Offline kamp je završna faza projekta Prevencije ovisnosti kod mladih- Klik za zdravlje koji se tijekom školske/akademske godine realizirao u deset osnovnih i srednjih škola širom Vrhbosanske nadbiskupije. Ovogodišnji Offline kamp koji se održava u župi sv. Ane u Radunicama okupio je 51 sudionika iz Sarajeva, Fojnice, Travnika, Zenice, Orašja, Odžaka i Tuzle koji su pet dana bez mobitela uživali u bogatom i sadržajnom edukativno-zabavnom programu.

Josip Milanović  

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Veljača 2019
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE